ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Μύθοι που θα σας εκπλήξουν για το κοινό κρυολόγημα!

Μύθοι που θα σας εκπλήξουν για το κοινό κρυολόγημα!

Μπορεί τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν αλλά μαζί με αυτά, έρχονται και οι βουλωμένες μύτες, το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη. Παραδόξως για αυτά τα θέματα επικρατεί αρκετή παραφιλολογία για το τι τα προκαλεί ή πως αντιμετωπίζονται. Πάμε λοιπόν να δούμε κάποιους μύθους που σίγουρα θα σας εκπλήξουν!

Μύθος 1ος : Ένα απλό κρύωμα μπορεί να το «γυρίσει» σε γρίπη.

Η γρίπη και το κρύωμα μπορεί να είναι δύο ασθένειες που να στοχεύουν στο αναπνευστικό, αλλά οφείλονται σε διαφορετικούς ιούς. Μπορεί τα συμπτώματα να μοιάζουν, αλλά στην περίπτωση της γρίπης είναι αρκετά πιο σοβαρά με πυρετό και ξερό βήχα, ενώ το σήμα κατατεθέν του κρυολογήματος είναι η βουλωμένη μύτη και η μύτη που τρέχει.

Μύθος 2ος : Μπορεί να κολλήσεις εάν κάποιος φτερνιστεί πάνω σου

Είναι πιο πιθανό να προσβληθεί κάποιος από κρυολόγημα με το να ακουμπήσει ένα χερούλι πόρτας, ή μια κολώνα στο λεωφορείο. Επίσης η χειραψία μπορεί να μεταφέρει διάφορα μικρόβια. Όταν οι ιοί μεταφερθούν στα δάχτυλα και αυτά με την σειρά τους ακουμπήσουν τα μάτια ή το στόμα ο ιός θα μπορέσει να εισέλθει. .. Γι αυτό ο ενδεδειγμένος τρόπος να καλύψουμε το φτέρνισμά μας δεν είναι με την παλάμη αλλά με το εσωτερικό του αγκώνα μας. Στην περίπτωση του ιού της γρίπης, κάποιος μπορεί να νοσήσει εάν εισπνεύσει σταγονίδια που περιέχουν τον ιό.

Μύθος 3ος : Δεν πρέπει να φεύγουμε από το σπίτι με βρεγμένα μαλλιά.

Έρευνες έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει καμία βάση σε αυτόν την λαϊκή γνώση. Τα βρεγμένα μαλλιά δεν μπορούν να δημιουργήσουν κάποια διευκόλυνση στην είσοδο του ιού στο σώμα μας. Ωστόσο, η μείωση της θερμοκρασίας του σώματος σε επίπεδο τρόμου (τρέμουλου) μειώνει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματός μας. Παθογόνοι μικροοργανισμοί βρίσκονται πάντα στην μύτη και στο στόμα μας και μια τέτοια περίπτωση είναι ευκαιρία για να μας μολύνουν.

Μύθος 4ος : Εάν ο πυρετός επιμένει για παραπάνω από δύο τρείς μέρες, τότε θα χρειαστεί να πάρουμε αντιβιοτικά.

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος και ο πιο επικίνδυνος μύθος. Τα αντιβιοτικά είναι αποτελεσματικά μόνο κατά των βακτηρίων και των ασθενειών που προκαλούνται από αυτά. Εάν γίνει χρήση αντιβιοτικού σε μια ιογενή ασθένεια το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να επιβαρύνουμε την κατάστασή μας αφού θα επηρεάσουμε αρνητικά την πανίδα του σώματός μας που παίζει σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση θρεπτικών και εν τέλει στην τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα βιαστούμε να φύγουμε από το σπίτι με βρεγμένα μαλλιά, δεν αξίζει να αγχωθούμε εάν έχουμε ντυθεί ζεστά! Ο κρύος καιρός δεν συνεπάγεται με κρυολογήματα και γρίπη και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με φοβικότητα αλλά με σωστή πληροφόρηση!