ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Παραλίες… αυτά τα δωρεάν γυμναστήρια!

Παραλίες… αυτά τα δωρεάν γυμναστήρια!

Αφού το καλοκαίρι έφτασε, έστω και καθυστερημένα, ας μπούμε κατ’ ευθείαν στο θέμα μας. Όλοι μας προσπαθούμε να βρεθούμε στις παραλίες όσο πιο συχνά μπορούμε για να δροσιστούμε και να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα μας. Εκεί λοιπόν χωρίς να το καταλαβαίνουμε, βρισκόμαστε σε ένα από τα πιο όμορφα φυσικά γυμναστήρια! Οι ώρες που περνάμε στις ακτές, προφανώς, είναι ώρες χαλάρωσης, γι αυτό στόχος αυτού του άρθρου δεν είναι να σας παροτρύνει να αναπληρώσετε τις ώρες του γυμναστηρίου στην παραλία, αλλά να γυμναστείτε ήπια και να νιώσετε μια επιπλέον ευεξία στο σώμα μας.

Οι κύριοι λόγοι που η παραλία ενδείκνυται για κάτι τέτοιο, είναι δύο. Η άμμος βουλιάζει και το νερό αντιστέκεται. Το περπάτημα στην άμμο χωρίς παπούτσια έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το συμβατικό περπάτημα με παπούτσια σε σκληρή επιφάνεια. Πρώτον, το ανώμαλο έδαφος αναγκάζει το πέλμα μας να ανταπεξέλθει στις διάφορες κλήσεις ενεργοποιώντας τους πολύτιμους μυς του, οι οποίοι μάλλον βρίσκονται διακοπές όλο το χρόνο μέσα στα παπούτσια μας. Δεύτερον, η μαλακή επιφάνεια δημιουργεί αντίσταση με αποτέλεσμα η κίνηση να είναι δυσκολότερη καταβάλλοντας περισσότερη προσπάθεια για να διατηρήσουμε μια σταθερή ταχύτητα. Τρίτον, η φύση του υποστρώματος, έχει ένα αναντικατάστατο προτέρημα. Απορροφάει απόλυτα τους κραδασμούς. Για όποιον/α έχει κάποια ευαισθησία ή τραυματισμό στις αρθρώσεις του η άμμος μπορεί να αποδειχθεί ο καλύτερός του φίλος! Τέταρτον, το περπάτημα στην άμμο δεν είναι ένα απλό περπάτημα. Για όλους τους παραπάνω λόγους ο οργανισμός μας χρησιμοποιεί περισσότερο τους σταθεροποιητικούς μυς της κοιλιάς. Έτσι η αυξημένη ανάγκη για οξυγόνο αυξάνει τους παλμούς με αποτέλεσμα να ιδρώνουμε, βάζοντάς μας γρηγορότερα σε ρυθμούς αερόβιας άσκησης από ότι το συμβατικό περπάτημα.

Tip: Μια έξυπνη λύση για την αντιμετώπιση της καυτής άμμου είναι το περπάτημα μέσα στο νερό. Οι πιο αρχάριοι μπορούν να περπατάνε με την στάθμη του νερού στο ύψος του αστραγάλου ενώ οι πιο τολμηροί μπορούν να φτάσουν την στάθμη του νερού έως και πάνω από το γόνατο!

Αφού περπατήσαμε κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο η δροσιά του αλμυρού νερού επιβάλλεται! Κύριο προτέρημα του υγρού στοιχείου είναι η άνωση. Το κολύμπι βοηθά πολύ κάθε είδους άρθρωση και ειδικά της μέσης και των ποδιών, αφού την απαλλάσσει από το βάρος που δέχεται. Η κολύμβηση βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών λόγω της αντίστασης του νερού χωρίς κανένα απολύτως κραδασμό και στη συνολική ενεργοποίηση κάθε μυ του σώματος μας. Επίσης η ίδια η φύση της άσκησης βοηθά την κίνηση των αρθρώσεων σε όλο το εύρος τους, πράγμα πολύ σημαντικό, αφού η καθιστική ζωή της καθημερινότητας αργά αλλά σταθερά μας κάνει δύσκαμπτους με αποτέλεσμα την αύξηση της πιθανότητας χρόνιων πόνων. Τέλος για όσους νομίζουν ότι το κολύμπι είναι αρκετά εύκολο γι αυτούς, τους προτείνουμε να κολυμπήσουν με τις παλάμες τους σφιγμένες γροθιές, ένα απλό αλλά θαυματουργό tip για γρήγορη και έντονη άσκηση μέσα στην θάλασσα.

Καλές βουτιές!

ΥΓ. Οι νέοι γονείς ξέρουν καλύτερα από όλους ότι το παιχνίδι με την κόρη ή το γιό τους στην παραλία είναι πρώτης τάξεως γυμναστική!