ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

5 Μύθοι που ακούμε για την τριχόπτωση

5 Μύθοι που ακούμε για την τριχόπτωση

Μιας και η τριχόπτωση δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, επικρατούν πολλοί μύθοι οι οποίοι θα πρέπει να ξεκαθαριστούν μια και καλή!

Μύθος 1ος : Μόνο οι άντρες ταλανίζονται από το συγκεκριμένο πρόβλημα

Ας γίνει τελείως ξεκάθαρο. Εάν είσαι γυναίκα και έχεις σοβαρή τριχόπτωση, δεν συμβαίνει κάτι με το «Χ» χρωμόσωμά σου. Κι όμως, είναι αρκετά συχνό οι γυναίκες να εμφανίσουν τριχόπτωση. Έρευνες δείχνουν ότι το 40% των γυναικών εμφανίζουν τριχόπτωση κάποια στιγμή στην ζωή τους.

Μύθος 2ος : Το πολύ συχνό πλύσιμο των μαλλιών είναι το πρόβλημα

Την επόμενη φορά που κάποιος σας δώσει αυτή την χιλιοειπωμένη συμβουλή, έχετε το ελεύθερο να διαφωνήσετε! Σύμφωνοι, το πλύσιμο του τριχωτού της κεφαλής πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα είναι υπερβολικό αλλά ΔΕΝ οδηγεί σε τριχόπτωση.

Mύθος 3ος : Το στέγνωμα με πιστολάκι αυξάνει την πιθανότητα τριχόπτωσης

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την παραπάνω πρόταση. Παρ’ όλα αυτά η αλόγιστη χρήση του , μπορεί να οδηγήσει σε λέπτυνση της τρίχας με αποτέλεσμα το σπάσιμό της. Οπότε χρησιμοποιείστε την λογική σας και μην το παρακάνετε.

Μύθος 4ος: Η τριχόπτωση είναι κληρονομήσιμη από τους γονείς

Συγγνώμη αλλά δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό και εύκολο. Το φαινόμενο της τριχόπτωσης είναι γενετικά πολυπαραγοντικοί με αποτέλεσμα τα γονίδια που παίζουν ρόλο να είναι πολλά με περίπλοκες σχέσεις μεταξύ τους, όπως και η κληρονόμησή τους. Εάν το τριχωτό της κεφαλής των γονιών σας δεν είναι το δυνατό τους σημείο, δεν είναι δείκτης ότι δεν θα είναι και το δικό σας!

Μύθος 5ος: Το κοντό κούρεμα δυναμώνει την τρίχα

Όπως και το ίδιο ισχύει για το ξύρισμα. Το κόψιμο της τρίχας δεν την δυναμώνει ούτε την παχαίνει. Για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να τροποποιηθούν τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για την δημιουργία της τρίχας και δεν γίνεται με ένα απλό κόψιμο της αυτό.

Το φαινόμενο της τριχόπτωσης είναι συχνό και συνάμα περίπλοκο. Για αυτό τον λόγο πολλοί από εμάς προσπαθούμε να βρούμε εύκολες λύσεις και συσχετίσεις, όπως πχ ότι η συχνή χρήση καπέλου μπορεί να δημιουργήσει τριχόπτωση… άλλος ένας μύθος. Σύντομα θα ανεβάσουμε ένα άρθρο που θα προτείνει κάποιους τρόπους αντιμετώπισης και περιορισμού του φαινομένου! Stay tuned!