ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Αλόη βέρα η φαρμακευτική και.. θαυματουργή!

Αλόη βέρα η φαρμακευτική και.. θαυματουργή!

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει από καταρτισμένους και μη, για τις φαρμακευτικές ιδιότητες κάποιου φυτού. Παρόλα αυτά είναι δύσκολο να γνωρίζουμε κατά πόσο μερικές από τις ιδιότητες τους όντως ισχύουν ή απλώς εικάζονται. Στο παρόν άρθρο ξεκαθαρίζουμε ,μια και καλή, τα πράγματα για ένα από τα φαρμακευτικά φυτά, την αλόη βέρα. Και.. μένουμε με το στόμα ανοιχτό από θαυμασμό!

Η αλόη είναι ένα είδος εύχυμου φυτού που το πιθανότερο να κατάγεται από την Βόρεια Αφρική και το Πράσινο Ακρωτήρι. Είναι ένα σαρκώδες φυτό με πλατιά πράσινα ή πρασινογκρί σαρκώδη φύλλα που επιβιώνει σε άνυδρες συνθήκες, ενώ το ύψος της κυμαίνεται από 60 έως 100 εκατοστά. Ποιές είναι οι θεραπευτικές ιδιότητές της που λέγεται να έχει και ποιές από αυτές είναι αποδεδειγμένες ότι ισχύουν;

Αλόη για την στοματική υγιεινή

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό General Denistry σύγκρινε την θεραπευτική αλόη με οδοντόκρεμες του εμπορίου ως προς την αντιμετώπιση βακτηρίων που καταστρέφουν τα δόντια. Οι επιστήμονες κατέληξαν στον συμπέρασμα ότι η γέλη της αλόης ήταν εξίσου καλή και μερικές φορές καλύτερη στην ρύθμιση των στοματικών βακτηρίων. Επίσης εξήγησαν ότι η αλόη περιέχει ανθρακινόνες οι οποίες έχουν φυσική αντιφλεγμονώδη δράση. Παρ’ όλα αυτά επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι η γέλη που βρίσκεται στο κέντρο του φύλλου περιέχει την απαραίτητη ποσότητα δραστικών ουσιών. Έτσι, όντως οι οδοντόκρεμες με αλόη προάγουν ενεργά την στοματική μας υγιεινή!

Αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Επιστήμονες του πανεπιστημίου της Λα Πάλμα της Ισπανίας θέλησαν να μελετήσουν την χημική σύσταση του υγρού των φύλλων του φυτού. ‘Έτσι ανακάλυψαν ότι το φυτό περιέχει σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών τα οποία μπορούν να μειώσουν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα μας. Οι ερευνητές συμπέραναν ότι: ‘Έκχύλισμα από φύλλο ή από λουλούδι της αλόης μπορεί να θεωρηθεί καλή πηγή αντιοξειδωτικών” ενώ υπάρχουν και ενδείξεις ότι το εκχύλισμα μπορεί να παρουσιάζει και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Γι’ αυτό λοιπόν την επόμενη φορά που θέλετε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας και να αποτοξινωθείτε, μην ξεχάσετε την επιλογή της πόσιμης αλόης!

Αλόη ο καλύτερος φίλος του δέρματός σας

Ομάδα πλαστικών χειρουργών συνέκρινε την γέλη αλόης με 1% σουλφαδιαζίνη αργύρου (SSD) η οποία χρησιμοποιείται ως επουλωτικό και τοπικό δερματικό αντιβιωτικό. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά! Ανέφεραν σε επιστημονικό περιοδικό ότι οι πληγές από δευτέρου βαθμού καψίματα επουλώθηκαν σημαντικά γρηγορότερα με την χρήση της αλόης, συγκριτικά με την χρήση του SSD. Πρόσθεσαν ότι το γκρουπ που χρησιμοποιούσε αλόη παρουσίασε γρηγορότερη ανακούφιση από τον πόνο σε σχέση με την ομάδα χρήσης του SSD. Είναι ευρέως γνωστό και πια αποδεδειγμένο ότι η αλόη είναι πρώτης τάξεως προϊόν προστασίας, ενυδάτωσης και επούλωσης του δέρματος. Τα φυτικά προϊόντα για το δέρμα θεωρούνται από τα πιο αποτελεσματικά και ασφαλή!

Βλέπουμε λοιπόν ότι δικαίως η αλόη βέρα ονομάζεται και “αλόη η φαρμακευτική”! Οι θεραπευτικές της ιδιότητες μπορεί να επεκτείνονται και πέρα από αυτές τις προαναφερθείσες αλλά χρειάζεται περαιτέρω έρευνα. Υπάρχουν κάποια πρωτόλεια στοιχεία για τις θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού όσον αφορά την δυσκοιλιότητα και τον διαβήτη τύπου ΙΙ παρόλ’ αυτά κάποιες έρευνες δεν συγκλίνουν μεταξύ τους. Ένα είναι σίγουρο, η Αλόη είναι ένα φυτό που παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρουσες θεραπευτικές ιδιότητες!