ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Αποτοξίνωση για..πάντα!

Αποτοξίνωση για..πάντα!

Ύστερα από διάφορες υπερβολές, κυρίως διατροφικές, αναπόφευκτα η κουβέντα αρχίζει να περιστρέφεται γύρω από την αποτοξίνωση. Νιώθουμε λοιπόν την ανάγκη να ασχοληθούμε λίγο με το σώμα μας που το κακομεταχειριστήκαμε, αλλά όπως και να έχει, το απολαύσαμε δεόντως! Τι είναι λοιπόν η αποτοξίνωση; Αποβάλλουμε τις βλαβερές ουσίες μόνο με συγκεκριμένη αυστηρή διατροφή; Είναι σημαντική διαδικασία που πρέπει να ακολουθούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα ή όχι;

Εάν πάρουμε την ίδια την λέξη και δούμε τα συνθετικά της μπορούμε να μάθουμε πολλά. Η από-τοξίνωση λοιπόν είναι μια διαδικασία με την οποία ο οργανισμός αποβάλλει της τοξίνες. Τι είναι τοξίνες όμως; Τοξίνες μπορούν να θεωρηθούν όλες οι βλαβερές εξωγενείς ουσίες για τον οργανισμό αλλά και ενδογενείς. Όλες οι μεταβολικές διαδικασίες του οργανισμού παράγουν παραπροϊόντα τα οποία είναι άχρηστα και σε βάθος χρόνου, εάν παραμείνουν στο σώμα μας, τοξικά. Έτσι, βλέπουμε ότι οι τοξίνες είναι πάντα παρούσες και ο οργανισμός τις αντιμετωπίζει συνεχώς.

Η διαδικασία της αποτοξίνωσης δεν είναι μια διαδικασία που επιλέγουμε πότε θα κάνουμε, τρώγοντας συγκεκριμένες τροφές. Το σώμα μας αδρανοποιεί και αποβάλλει τοξίνες συνεχώς, που μπορεί να ποικίλουν από την μόλυνση του αέρα μέχρι τον μεταβολισμό ενός φαρμάκου. Συγκεκριμένα το όργανο που έχει την πρωτοκαθεδρία στην διαδικασία αυτή, είναι το συκώτι. Το ήπαρ φιλτράρει το εντυπωσιακό ποσό των 1,4 λίτρων αίματος το λεπτό! Με την διαδικασία της αποτοξίνωσης να χωρίζεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη, γίνεται η αδρανοποίηση των βλαβερών ουσιών ώστε να πάψουν να είναι βλαβερές. Εδώ σημαντικό ρόλο παίζουν η γλουταθειόνη και οι βιταμίνες Ε και C που μπορείτε να είστε σίγουροι ότι έχετε καλύψει τις ανάγκες σας με ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα. Η δεύτερη φάση αφορά την διαλυτοποίηση των αδρανοποιημένων τοξινών ώστε το σώμα να μπορέσει να τις αποβάλλει. Εδώ, σημεία κλειδιά είναι ουσίες όπως η γλουταμίνη, η γλυκίνη αλλά και τροφές πλούσιες σε θείο, όπως το μπρόκολο και το λάχανο.

Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι η σωστή προσέγγιση στο ζήτημα της αποτοξίνωσης, είναι αυτή της συνεχόμενης διεργασίας. Υπό αυτή την έννοια, όταν λέμε ότι κάνουμε αποτοξίνωση αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να μειώσουμε τις τοξίνες που εισάγουμε στον οργανισμό μας και να τραφούμε στοχευμένα με τροφές μεγάλης περιεκτικότητας στις παραπάνω ουσίες, με σκοπό να τον βοηθήσουμε να επεξεργαστεί το υπερβάλλον φορτίο που του δώσαμε και όχι να επάγουμε κάποια διαδικασία αποβολής τοξινών. Αυτό πρέπει να γίνει ρητό, καθώς δεν υπάρχει κάποιο «μαγικό προϊόν» το οποίο παρακάμπτει την υπάρχουσα διαδικασία της αποτοξίνωσης. Εν τέλει, ο υγιεινός τρόπος ζωής, είναι ο καταλυτικός παράγοντας που θα μας κάνει να μην χρειαζόμαστε κάποιες μέρες αυστηρής διατροφής ή/και πολλών λίτρων υγρών για να αποτοξινωθούμε.