ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Αυτά τα μάτια σου τα κουρασμένα

Αυτά τα μάτια σου τα κουρασμένα

Σίγουρα όλες και όλοι έχουμε ακούσει για την στοματική υγιεινή, την περιποίηση προσώπου και γενικά, για όλα εκείνα τα μέρη του σώματός μας που χρήζουν προστασίας και θαλπωρής. Αν το σκεφτούμε καλά όμως, τα μάτια μας δεν πρωταγωνιστούσαν ποτέ ούτε στην βιομηχανία περιποίησης και προστασίας, με εξαίρεση βέβαια τα γυαλιά ηλίου. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δημιουργεί άλλη μια ανάγκη και αυτή δεν είναι άλλη από την υγιεινή των ματιών και την προστασία της όρασής μας. Στον 21ο αιώνα αναδύεται ένα σημαντικό πρόβλημα και αυτό ονομάζεται κόπωση των ματιών.

Τα συμπτώματα της κόπωσης συνήθως αρχίζουν με μικρή ένταση. Κόκκινα και/ή ξηρά μάτια, αίσθηση ερεθισμού, είναι μερικές από τις πρώτες ενδείξεις ότι η κόπωση σας έχει χτυπήσει την πόρτα. Παρ' όλα αυτά εάν επιμένουμε στις συνήθειες που προκάλεσαν τα προαναφερθέντα, μπορεί να βιώσουμε σοβαρότερα προβλήματα όπως ζαλάδες, διπλωπία, έντονους πονοκεφάλους κ.α. Ο καθημερινός τρόπος ζωής μας οφείλεται όλο και περισσότερο για το γεγονός ότι οι περισσότερες επισκέψεις στον οφθαλμίατρο οφείλονται στην κόπωση των οφθαλμών. Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια επισκέπτες στην Αμερική το γνωρίζουν καλά. Πώς όμως κρατάμε τα μάτια μας ξεκούραστα;

Πρώτον, θα ήταν σωστό ανά δύο χρόνια να επισκεπτόμαστε έναν οφθαλμίατρο για μια γενική εξέταση. Ειδικά για άτομα που έχουν οικογενειακό ιστορικό παθήσεων. Επίσης για άτομα που πάσχουν από διαβήτη η οφθαλμική εξέταση είναι σημαντική καθώς μπορεί να επηρεάσει την συγκεκριμένη αίσθηση.

Δεύτερον, αρκετά χρόνια πριν, κανείς δεν αναφερόταν στην ποιότητα της ατμόσφαιρας ως παράγοντα ερεθισμού των οφθαλμών. Όμως οι εσωτερικοί χώροι με καπνό εύκολα δημιουργούν ερεθισμό στα μάτια. Μπορεί να μην ζούμε στο Πεκίνο όπου η ατμόσφαιρα της πόλης και μόνο δημιουργεί τέτοια προβλήματα, αλλά οι ώρες που περνάμε σε εσωτερικούς χώρους είναι πολλές. Ας φροντίσουμε η ποιότητα του αέρα να είναι η καλύτερη δυνατή.

Τρίτον και κυριότερο. Ας αναφερθούμε στον ελέφαντα στο δωμάτιο. Ηλεκτρονικές συσκευές. Η μεγαλύτερη αιτία για την κόπωση των οφθαλμών στις μέρες μας. Υπολογιστές και κινητά έχουν είναι οι τελευταίοι που μπορούμε να πούμε σύμμαχους στην όρασή μας και αυτό γιατί:

  • Τα μάτια μας εστιάζουν για ώρες σε σταθερή κοντινή απόσταση.
  • Η χρήση ηλεκτρονικών οθονών όδηγεί στην μείωση της ακούσιας κίνησης ανοιγοκλεισίμου η οποία υγραίνει τους οφθαλμούς και τους διατηρεί λειτουργικούς.
  • Η λάθος στάση του σώματος, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση της οθόνης (υπολογιστή ή κινητού) κουράζουν τα μάτια.

Πώς τα αντιμετωπίζουμε;

  • Ο κανόνας 20-20-20. Ανά 20 λεπτά παίρνουμε τα μάτια απο την οθόνη και κοιτάμε κάτι σε απόσταση 20 μέτρων για 20 δευτερόλεπτα. Ίσως το ευκολότερο και σημαντικότερο που μπορούμε να κάνουμε. Σκεφτείτε το σαν διατάσεις για τα μάτια.
  • Σε τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να θυμόμαστε να ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας. Κι όμως ακούγεται παιδαριώδες αλλά δεν είναι. Πολλές και πολλοί καταφεύγουν στην χρήση φυσικών σταγόνων για τον απλό λόγο ότι δεν ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους.
  • Αφιερώστε χρόνο για να δημιουργήσετε ένα ανατομικό χώρο εργασίας. Η φυσική θέση του λαιμού και το σωστό ύψος και απόστασης της οθόνης είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την όρασή σας.
  • Τέλος, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο εξειδικευμένο προϊόν οφθαλικής φροντίδας

Μπορείτε να δείτε εδώ, προϊόντα που θα σας ανακουφίσουν!

Μην αμελείτε λοιπόν την προστασία των ματιών σας απο τους σύγχρονους εχθρούς του. Είναι κάτι που σίγουρα θα σας ξεκουράσει και θα σας κάνει πιο παραγωγικούς τόσο στην καθημερινότητα όσο και στην εργασία σας.