ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Γυμναστική όχι αγγαρεία! Ο σωστός τρόπος προσέγγισης της άσκησης

Γυμναστική όχι αγγαρεία! Ο σωστός τρόπος προσέγγισης της άσκησης

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Έχουμε κουραστεί κάθε νέα σεζόν να ξεκινάμε γυμναστήριο γεμάτες και γεμάτοι κέφι και όρεξη και ύστερα από έναν μήνα να… κλαίμε την εξαμηνιαία συνδρομή. Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να αποσαφηνίσουμε τα βασικά βήματα προσέγγισής της δημιουργώντας έναν οδηγό που θα μας βοηθήσει να ασκηθούμε όλο τον χρόνο. Γιατί ας μην γελιόμαστε, το “summer body “ δεν φτιάχνεται από τα μέσα Μαΐου!

Προσδιορίστε με αρκετή ακρίβεια τους στόχους σας.

Είναι πολύ βασικό ο καθένας και η καθεμία να γνωρίζει για ποιο λόγο θέλει να ασκηθεί. Η άσκηση είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση. Το «summer body» μπορεί να είναι ένας από τους στόχους, αλλά θα ήμασταν λάθος εάν η προσέγγισή μας ήταν τόσο μονοδιάστατη. Οι λόγοι για να ασκηθούμε είναι πολλοί. Απαλλαγή από διάφορους πόνους λόγω καθιστικής ζωής, αποθεραπεία από χρόνιο τραυματισμό, αύξηση μυϊκού ιστού, μείωση λίπους κλπ. Βρείτε τους στόχους σας και περιγράψτε τους όσο πιο συγκεκριμένα γίνεται. Η στοχοπροσήλωση λειτουργεί καταλυτικά σε εκείνες τις περιόδους της χρονιάς που το γυμναστήριο δεν είναι και τόσο θελκτικό. Είναι σημαντικό κάθε φορά που φοράτε τα αθλητικά σας να ξέρετε γιατί.

Βρείτε το είδος της γυμναστικής που ταιριάζει στον στόχο σας.

Από την στιγμή που βρήκατε το γιατί, ήρθε η ώρα να βρείτε και το πώς. Αυτό μπορεί να είναι αποθαρρυντικό μιας και οι επιλογές είναι αμέτρητες. Εμείς μπορούμε να σας δώσουμε 3 κατευθυντήριες γραμμές που απλοποιούν αρκετά τα πράγματα. Ενδυνάμωση, αεροβική άσκηση, ευκινησία*. Πρότασή μας είναι αυτοί οι τρεις πυλώνες να βρίσκονται σε όλα τα πλάνα άσκησης, δίνοντας βαρύνουσα σημασία, ανάλογα τους στόχους μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αρκετοί τρόποι άσκησης μπορούν να περιλαμβάνουν τους δύο ακόμα και τους τρεις πυλώνες.

*με τον όρο ευκινησία, εννοούμε την ικανότητα των αρθρώσεων να μεταβαίνουν σε όλο το φυσιολογικό κινητικό τους φάσμα.

Εάν βαριέστε… δεν φταίτε εσείς!

Καιρός ήταν κάποιος να το πει! Αρκετοί και αρκετές από εμάς σταματήσαμε το γυμναστήριο γιατί… βαριόμασταν και όταν το παραδεχόμαστε νιώθουμε τύψεις. Ε λοιπόν δεν θα έπρεπε. Εδώ θα πρέπει να αλλάξει άρδην η λογική μας. Η άσκηση θα πρέπει να είναι μια ευχάριστη διαδικασία τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα. Ναι, σίγουρα, κάποιες φορές πρέπει να πιεστούμε, να πιαστούμε και να ιδρώσουμε, αλλά επ΄ ουδενί να πιεζόμαστε ψυχικά και να μην περνάμε ευχάριστα. Όταν βλέπουμε ότι βαριόμαστε ένα είδος άσκησης το σταματάμε και το αλλάζουμε. Δεν έχει κανένα νόημα να πηγαίνουμε σε ένα γυμναστήριο και να ασκούμαστε με ένα τρόπο που δεν μας αρέσει και να σταματάμε νομίζοντας ότι δεν κάνουμε εμείς για αυτή την γυμναστική, όταν στην πραγματικότητα ισχύει το ανάποδο!

Βάλτε ποικιλία, δοκιμάστε καινούρια πράγματα.

Το αντίδοτο λοιπόν στη γυμναστηριακή οκνηρία είναι, προφανώς η ποικιλία. Δοκιμάστε καινούρια πράγματα. Εάν δεν σας αρέσει ο διάδρομος δοκιμάστε το κωπηλατικό μηχάνημα ή το ελλειπτικό κλπ. Εάν θέλετε να κάνετε παραδείγματος χάρη 30 λεπτά αερόβια άσκηση κανένας δεν σας απαγορεύει να κάνετε 10 λεπτά από το κάθε μηχάνημα. Μια φορά την εβδομάδα αντί να πάτε γυμναστήριο κάντε κάποιο άθλημα. Εν ολίγοις να είστε ευαίσθητοι στην ρουτίνα. Η άσκηση πρέπει να έχει μεγάλη ποικιλία. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε ένα πλάνο άσκησης όλον τον χρόνο, που θα το ακολουθήσουμε. Κανένας δεν είπε ότι δεν μπορεί να προσαρμοστεί όσο δοκιμάζουμε καινούρια πράγματα τόσο στο γυμναστήριο όσο και έξω από αυτό.

Τέλος, μην απογοητεύεστε εάν κάποιες φορές δεν ακολουθήσετε το πλάνο σας, αποδεχτείτε το από την αρχή ότι κάποια στιγμή θα συμβεί. Δεν πειράζει. Βάλτε τα αθλητικά σας την επόμενη προγραμματισμένη φορά και βγείτε να ασκηθείτε!