ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Διαφορές αλλεργιών και κοροναϊού

Διαφορές αλλεργιών και κοροναϊού

Όπως είπαμε και σε προηγούμενό μας άρθρο ο κοροναϊός SARS-CoV-2 ,που έχει κατακλείσει όλη την υφήλιο, ανήκει σε μια ευρύτερη κατηγορία κοροναϊών οι οποίοι προκαλούν συμπτώματα στο αναπνευστικό μας σύστημα. Ενώ τις περισσότερες φορές τα συμπτώματα υποχωρούν και ο ασθενής γίνεται καλά, μέχρι στιγμής, 53 συμπολίτες μας έχουν χάσει την ζωή τους. Την ίδια εποχή που ο κοροναϊός πλήττει τόσο σοβαρά την Ευρώπη, ένας παλιός εποχιακός «φίλος» ξανακάνει την εμφάνισή του και δεν είναι άλλος από τις εποχιακές αλλεργίες. Οι αλλεργίες όπως και ο SARS-CoV-2 επηρεάζουν το αναπνευστικό μας σύστημα και γι’ αυτό τον λόγο, παρακάτω, παραθέτουμε τις διαφορές των συμπτωμάτων που προκαλούν έτσι ώστε να μην πανικοβληθούμε εάν αρχίσουμε να έχουμε έναν απλό πονόλαιμο.

Η κύρια και σημαντικότερη διαφορά που μπορούμε να παρατηρήσουμε είναι ότι στην μια περίπτωση υπάρχει η παρουσία πυρετού (κοροναϊός) ενώ στην περίπτωση των αλλεργιών δεν εμφανίζεται. Όμως υπάρχουν και συμπτώματα πριν από αυτό, από τα οποία μπορούμε να έχουμε κάποιες ενδείξεις πριν φτάσουμε στην παραπάνω περίπτωση του πυρετού.

Αυτά έχουν να κάνουν με τον βήχα. Ο βήχας, στην περίπτωση του SARS-CoV-2 είναι ένας βήχας που έρχεται από το στήθος ενώ παρατηρείται η αναπνοή να γίνεται πιο ρηχή. Όμως όταν έχουμε αλλεργία συνήθως παρατηρείται βήχας λόγω ενόχλησης στον λαιμό.

Πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η βουλωμένη μύτη. Στις περιπτώσεις αλλεργιών παρατηρείται να τρέχει η μύτη μας ή να είναι βουλωμένη. Αντιθέτως ο κοροναϊός δεν εμφανίζει τέτοια συμπτώματα σε κανένα στάδιο. Γενικότερα η ερεθισμένη μύτη και το φτάρνισμα είναι ένας δείκτης ότι πρόκειται για αλλεργία.

Οι παραπάνω είναι κάποιες γενικές κατευθύνσεις που μπορούμε να έχουμε στο νου μας για να μην τρομοκρατηθούμε εάν κάποιες ή κάποιοι από εμάς μας πιάσει η άνοιξη. Ίσα ίσα λοιπόν με τον περιορισμό της κυκλοφορίας ένας τρόπος για να νιώσουμε ότι ήρθε η άνοιξη είναι οι αλλεργίες! Παράδοξος τρόπος σίγουρα, αλλά δεν μας μένουν και πολλοί άλλοι. Εάν σας βασανίζουν οι αλλεργίες, μπορείτε να διαβάσετε πιο αναλυτικό μας άρθρο εδώ όπου προτείνουμε και τρόπους αντιμετώπισης!