ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Εμείς- Κουνούπια 1-0

Εμείς- Κουνούπια 1-0

Δεν έφτανε λοιπόν μια παγκόσμια πανδημία ,η οποία καλά κρατεί εν μέσω καλοκαιριού, τα κουνούπια αποφάσισαν να μην μας δώσουν ένα διάλειμμα από την ενοχλητική τους παρουσία. Άρα το πιθανότερο είναι ότι για άλλη μια χρονιά κάποια βράδια των διακοπών όπου προορίζονταν για ξεκούραση και ύπνο, θα μετατραπούν σε μεταμεσονύκτιο κυνήγι κουνουπιών. Όμως γι΄αυτό είμαστε εμείς εδώ να σας δώσουμε κάποιες συμβουλές σε περίπτωση που τα πράγματα γίνουν…δύσκολα.

Know your “enemy”

Από την «Τέχνη του Πολέμου» του Σουν Τζου μέχρι το «Προς έναν επαγγελματικό στρατό» του στρατηγού Σαρλ Ντε Γκωλ ένα πράγμα παραμένει απαράλαχτο. Εάν δεν μάθεις τον εχθρό σου δεν θα τον κερδίσεις ποτέ. Τι κουνούπια τι Β Παγκόσμιος Πόλεμος, σα να λέμε. Άρα τι ελκύει τα κουνούπια; Πρώτον, η αναπνοή μας. Αυτό δεν είναι κάτι που διορθώνεται με μια καραμέλα καθώς δεν έχει να κάνει με την οσμή αλλά με την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που εκπνέουμε. Δεύτερον, η θερμότητα του σώματός μας παίζει ρόλο. Έτσι λοιπόν, όπως και στην πρώτη περίπτωση, έγκυες και άνθρωποι που αθλούνται, είναι στη…πρώτη γραμμή. Τρίτον και τελευταίο, παρά τους όποιους λαϊκούς μύθους για γλυκοαίματες και γλυκοαίματους κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όμως μπορείτε -πάλι- να κατηγορήσετε τους γονείς σας αφού μελέτες δείχνουν πως συγκεκριμένα γονίδιά σας παίζουν ρόλο στο ποιον στόχο διαλέγουν τα κουνούπια.

Τα όπλα της μάχης

Πρώτο και κύριο. Τα κουνούπια αναπαράγονται σε στάσιμο νερό. Εάν βρίσκεστε σε εξοχικό, διαμέρισμα και έχετε γλάστρες, φροντίστε οπωσδήποτε να μην υπάρχει πουθενά στάσιμο νερό καθώς εκεί τα κουνούπια επωάζουν τα αυγά τους. Δεύτερον το κατάλληλο αντικουνουπικό παίζει ρόλο. Διαλέξτε ένα φυσικό προϊόν το οποίο είναι κλινικά ελεγμένο με χαμηλές ποσότητες DEET ειδικά όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε παιδιά. Μην ξεχνάτε ότι ο ιδρώτας παίζει ρόλο τόσο στη σωστή εφαρμογή, καθώς αραιώνει και εμποδίζει την επίστρωση του προϊόντος, όσο και στην έλξη των κουνουπιών. Εφαρμόστε το αντικουνουπικό, όσο γίνεται, σε καθαρό στεγνό δέρμα. Εάν θέλετε να βγείτε και να μην μυρίζεται από πάνω ως κάτω αντικουνουπικό μπορείτε να βρείτε ένα άοσμο προϊόν που δεν θα ενοχλεί κανέναν! Τέλος, εάν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα από τα παραπάνω, υπάρχει λύση και είναι ο...αέρας. Τα κουνούπια δεν μπορούν να πετάξουν έστω με το παραμικρό αεράκι. Έτσι, βάλτε τον ανεμιστήρα να δείχνει ακριβώς από πάνω σας στο κρεβάτι ή να εκτελεί ημικυκλικές κινήσεις. Εάν δεν έχετε ανεμιστήρα, προσπαθήστε να ανοίξετε κάποια παράθυρα δημιουργώντας ρεύμα.

Θα σας λέγαμε να φοράτε μακριά παντελόνια και πουκάμισα, όπως οι εξερευνητές του National Geographic, όμως προτιμούμε να σας δίνουμε συμβουλές που μπορούν να εφαρμοστούν! Έτσι, ξεκινώντας από την μείωση του χώρου αναπαραγωγής, μέχρι την επιλογή του κατάλληλου αντικουνουπικού και την δημιουργία αέρινου τοίχους, τα κουνούπια θα σκεφτούν δύο ή τρείς φορές να σας επισκεφτούν!