ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Η αθώα καρέκλα δεν είναι και τόσο αθώα

Η αθώα καρέκλα δεν είναι και τόσο αθώα

Εάν κάποιος σας ρωτήσει ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι, που ελλοχεύουν στην καθημερινή σας ζωή, για την υγείας σας, σίγουρα η… καρέκλα δεν θα βρίσκεται στις πρώτες απαντήσεις. Το αλκοόλ, η ζάχαρη, η μη άσκηση, φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις καθημερινών κινδύνων. Όμως η… καρέκλα έρχεται με μεγάλη φόρα.

Η καθιστική ζωή εντάχτηκε βίαια στην ζωή του ανθρώπου, έτσι αν το δούμε μακροσκοπικά, είναι απολύτως λογικό η βιολογία του ανθρώπου να μην είναι εναρμονισμένη με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Μην ξεχνάμε ότι η βιολογική μας φύση επιτάσσει να είμαστε δρομείς και να περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας… όρθιοι.

Το τρίπτυχο σπίτι-αυτοκίνητο-γραφείο, μπορεί να αποδειχθεί υπεύθυνο για πολλά δεινά που δεν το περιμέναμε. Έρευνες έχουν συσχετίσει την καθιστική ζωή με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη, αύξηση σωματικού βάρους (ακόμα και με υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή), αύξηση ψυχικών ασθενειών, αύξηση άγχους, ελλείπεις οξυγόνωση του εγκεφάλου, αυξημένη καταπόνηση της πλάτης και της μέσης ακόμα και αν το άτομο βρίσκετε σε ανατομική θέση, εμφάνιση φλεβίτιδας κ.α.

Το ηθικό δίδαγμα λοιπόν δεν μπορεί να είναι άλλο εκτός από το προφανές. Πρέπει να καθόμαστε λιγότερο.

  • Προσπαθήστε να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας.
  • Εάν εργάζεστε καθιστή/ος, σηκωθείτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα (45mins) και περπατήστε για 2 με 3 λεπτά συνεχόμενα.
  • Μιλήστε στο τηλέφωνο ενώ περπατάτε.
  • Προτείνετε στο επαγγελματικό ραντεβού σας να συζητήσετε περπατώντας.

Καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές απόλυτα με την καθημερινότητα, αλλά μην ξεχνάτε ότι η ίδια η καθημερινότητα δημιουργεί τα προβλήματα. Αύτη είναι που πρέπει να αλλάξουμε.

Τέλος δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι τόσα χρόνια… καθόμασταν. Η διάταση της πλάτης, της μέσης και η αύξηση της κινητικότητας της λεκάνης και των μυών που την περιβάλλουν είναι μεγάλης σημασίας για να αναιρέσουμε όλες αυτές τις ώρες στασιμότητας. Οι ασκήσεις που βλέπουμε στην εικόνα μπορούν να γίνουν και σε διαλείμματα μεταξύ μεγάλων περιόδων όπου καθόμαστε.