ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Οι ανοιξιάτικες αλλεργίες ήρθαν! Πως τις μετριάζουμε;

Οι ανοιξιάτικες αλλεργίες ήρθαν! Πως τις μετριάζουμε;

Ας ξεκινήσουμε με τα καλά νέα. Η μέρα μεγαλώνει, ο καιρός γλυκαίνει, τα λουλούδια αρχίζουν να ανθίζουν και εμείς σκεφτόμαστε δύο φορές αν θα φορέσουμε το χειμερινό πανωφόρι ή ήρθε η ώρα το δερμάτινο να πάρει την θέση του. Όπου και να κοιτάξεις η άνοιξη αρχίζει να βρίσκεται παντού. Βέβαια, εκτός από την άνοιξη και κάτι άλλο αρχίζει να γεμίζει την ατμόσφαιρα. Η γύρη, και για κάποιες και κάποιους από εμάς, όπου γύρη βάλε αλλεργίες. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι αυτά είναι τα άσχημα νέα. Οι ανοιξιάτικες αλλεργίες είναι τόσο συχνές που μονοπωλούν πολλές φορές τις συζητήσεις τέτοια εποχή. Τι είναι όμως η γύρη και πώς μας προκαλεί τα συμπτώματα της αλλεργίας;

Τα φυτά επειδή δεν μπορούν να μετακινηθούν κατάφεραν να βρουν άλλο τρόπο αναπαραγωγής. H γύρη λοιπόν, είναι το αντίστοιχο σπέρμα των φυτών. Εκκρίνεται από τα αρσενικά λουλούδια και χρησιμοποιεί έντομα, ζώα και τον αέρα για να μεταφερθεί και να γονιμοποιήσει τα θηλυκά λουλούδια. Το αποτέλεσμα; Η δημιουργία καρπών! Σε αυτόν λοιπόν τον κυριολεκτικό οργασμό της φύσης, κάποιες και κάποιοι από εμάς είμαστε αλλεργικοί.

Αν και άκακη για τον οργανισμό μας, η γύρη εκλαμβάνεται από το ανοσοποιητικό σύστημα των αλλεργικών ως εξωγενές παθογόνο στοιχείο. Έτσι ο οργανισμός επιτίθεται με αντισώματα στην γύρη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έκκριση ισταμίνης στο αίμα. Η ισταμίνη είναι ο λόγος που η μύτη μας τρέχει και τα μάτια μας δακρύζουν. Γι’ αυτό και τα φάρμακα που παίρνουμε ονομάζονται αντι-ισταμινικά.

Εκτός από τους κλασσικούς τρόπους αντιμετώπισης, όπου όλοι οι πάσχοντες σίγουρα θα γνωρίζετε, εμείς θα σας προτείνουμε 5 τρόπους οι οποίοι μπορούν να μετριάσουν τα συμπτώματα και ίσως σας κάνουν να ευχαριστηθείτε την άνοιξη λίγο περισσότερο.

  • Προσπαθήστε να μείνετε εντός κλειστού χώρου τα πρωινά όπου η πυκνότητα της γύρης είναι μεγαλύτερη
  • Αερίστε το σπίτι το βράδυ και κρατήστε κλειστά τα παράθυρα. Ένα μηχάνημα καθαρισμού αέρα μπορεί να βοηθήσει.
  • Καθαρίστε ράφια, βιβλία και εξαερισμό καθώς εκεί μπορεί να συσσωρευτεί αρκετή γύρη
  • Πλύνετε τα μαλλιά σας όταν γυρίζεται σπίτι γιατί μεταφέρουν πολλά αλλεργιογόνα. Ένα σαμπουάν για καθημερινή χρήση είναι απαραίτητο σε αυτή την περίπτωση.
  • Βάλτε σκούπα δύο φορές την εβδομάδα. Κατά την διάρκεια φορέστε μάσκα γιατί η διαδικασία του σκουπίσματος κάνει την γύρη και την σκόνη να αιωρούνται.

Ελπίζουμε και εσείς οι άτυχοι, να μπορέσετε να ευχαριστηθείτε αυτή την εποχή όσο και οι υπόλοιποι!