ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Η σωστή τόνωση του ανοσοποιητικού

Η σωστή τόνωση του ανοσοποιητικού

Το ανοσοποιητικό σύστημα, στο σύνολό του, είναι η πρώτη και η…μόνη άμυνα που έχουμε απέναντι σε ασθένειες και ιούς και πάσης φύσης αρρώστιες. Γι’ αυτό θα πρέπει να δώσουμε την δέουσα προσοχή ώστε να το προμηθεύσουμε με τα απαραίτητα στοιχεία ώστε η ασπίδα του οργανισμού μας να βρίσκεται στην βέλτιστη κατάσταση. Όμως ποιο είναι το ανοσοποιητικό σύστημα και που βρίσκεται; To ανοσοποιητικό σύστημα, σε αντίθεση με άλλα συστήματα ,όπως το πεπτικό παραδείγματος χάρη, δεν αποτελείται από ένα συγκεκριμένο σύνολο οργάνων με σαφή όρια, αντιθέτως διατρέχει κάθε λειτουργία και σύστημα του οργανισμού και απαντάται σε όλο μας το σώμα. Επί της ουσίας μιλάμε για έναν πολύπλοκο μηχανισμό ανταπόκρισης σε παθογόνους οργανισμούς όπου αυτοί κι αν βρίσκονται. Έτσι, εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε ότι η συνολική καλή κατάσταση του οργανισμού, έχει αμφίδρομη σχέση με την καλή κατάσταση του ανοσοποιητικού μας.

Έχοντας λοιπόν αυτό στο νου μας, ας αρχίσουμε με τα βασικά. Δεν υπάρχει κάποια μέθοδος ή ένα συμπλήρωμα το οποίο να βοηθά στοχευμένα μόνο το ανοσοποιητικό μας. Σίγουρα πολλές και πολλοί από εμάς απογοητευτήκαμε αφού περιμέναμε μια άμεση λύση, όμως δεν είναι απαραίτητα άσχημα αυτά τα νέα!

Ύπνος.

Το απλό όμως και τόσο δύσκολο για αρκετές από εμάς. Ο ύπνος είναι το συνεργείο του σώματός μας. Οι 7 με 8 ώρες καθημερινά είναι απαραίτητες έτσι ώστε το ανοσοποιητικό μας σύστημα (και όλα τα συστήματα) να ανασυνταχθούν και να εκτελέσουν τις επιδιορθωτικές τους λειτουργίες. Επίσης κατά, την διάρκεια του ύπνου το ανοσοποιητικό σύστημα εκκρίνει κυτοκίνες, ουσίες που καταπολεμούν τους παθογόνους οργανισμούς. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η έλλειψη ύπνου έχει άμεση επίπτωση στην πτώση της άμυνας του οργανισμού.

Διατροφή.

Όπως βλέπετε οι γενικές συμβουλές για την τόνωση του ανοσοποιητικού συνεχίζουν και αυτό το μοτίβο δεν θα αλλάξει. Όλα ξεκινούν από την διατροφή. Οι ουσίες που βάζουμε στο σώμα μας θα καθορίσουν την ποιότητα του δέρματός μας μέχρι το ανοσοποιητικό σύστημα και την καρδιακή λειτουργία. Καλύψτε μέσα στην μέρα όλα τα βασικά θρεπτικά στοιχεία και αποφύγετε ό,τι περιττό. Πρωτεΐνες, καλά λιπαρά, βιταμίνες, νερό και υδατάνθρακες είναι οι πέντε άξονες που πρέπει να τσεκάρετε κάθε μέρα με συνέπεια. Όμως ιδιαίτερο βάρος, ειδικά όταν μιλάμε για το ανοσοποιητικό, πρέπει να δοθεί στις βιταμίνες. Αυτό, όχι επειδή οι βιταμίνες από μόνες τους είναι πανάκεια και διασφαλίζουν ένα καλό ανοσοποιητικό, αλλά αντίθετα, κάποιες από αυτές παίζουν σημαντικό ρόλο σε σημεία-κλειδιά του ανοσοποιητικού συστήματος, μεταξύ άλλων λειτουργειών τους. Βιταμίνες όπως η C, B6, E μαζί με τον ψευδάργυρο, φαίνεται να έχουν θετικές επιπτώσεις. Αυτό σε τροφές μπορεί να μεταφραστεί σε μπρόκολο, πορτοκάλι, σολομός, σπανάκι, ξηροί καρποί και μοσχαρίσιο κρέας. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι παραπάνω τροφές καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα και επί της ουσίας σηματοδοτούν μια υγιεινή διατροφή στο σύνολό της!

Περί συμπληρωμάτων.

Εάν ψάχνεται την μαγική συνταγή, δεν θα την βρείτε ούτε εδώ. Τα συμπληρώματα λειτουργούν ως…συμπληρώματα. Συμπληρώνουν κενά που μπορεί να υπάρχουν από την διατροφή. Εάν χρησιμοποιείτε σκευάσματα και δεν σκέφτεστε τα παραπάνω σας περιμένουν κακές εκπλήξεις. Έχοντας πει αυτό υπάρχουν εξειδικευμένα συμπληρώματα που κάνουν αυτό που λένε. Για την περίπτωση του ανοσοποιητικού συμπληρώματα σκόρδου φαίνεται να έχουν τα πιο χειροπιαστά αποτελέσματα στην τόνωση του συστήματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να τα παίρνουμε πάντα μαζί ή αμέσως μετά από τα κύρια γεύματα της ημέρας αφού τότε το πεπτικό σύστημα εκκρίνει τα απαραίτητα ένζυμα για την πέψη της τροφής με αποτέλεσμα να έχουμε την μεγαλύτερη απορροφητικότητα θρεπτικών ουσιών. Εάν χρησιμοποιούμε σκευάσματα, ειδικά σε μορφή χαπιού, χωρίς ήδη να επιτελείται πέψη, απλώς αποβάλουμε σχεδόν όλες τις βιταμίνες.

Αυτές λοιπόν είναι οι συμβουλές για την πραγματική τόνωση του ανοσοποιητικού. Απλές; Μπορεί. Γνωστές; Το πιθανότερο. Αφού είναι έτσι, ας ξεκινήσουμε να τις τηρούμε με συνέπεια και για βάθος χρόνου και ας σταματήσουμε να ψάχνουμε «μαγικά χάπια». Τέλος, ξεκλέψτε λίγο ελεύθερο χρόνο για να ασκηθείτε…καλά το μαντέψατε η άσκηση τονώνει ΚΑΙ το ανοσοποιητικό σύστημα.