ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Κι όμως, η στοματική υγιεινή επηρεάζει καρδιά και εγκέφαλο

Κι όμως, η στοματική υγιεινή επηρεάζει καρδιά και εγκέφαλο

Στοματική υγιεινή. Όλες και όλοι ξέρουμε γι αυτήν. Αν ρωτήσουμε κάποιον να μας πει πως πρέπει να φροντίζουμε σωστά το στόμα μας, με ύφος παιδιού που του λένε τι να κάνει, θα αναφέρει τα παρακάτω: Πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Πρέπει να χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα. Πρέπει να πλένουμε το στόμα μας με οδοντικό διάλυμα. Ενώ, πριν προλάβει να τελειώσει την τελευταία πρόταση είναι πολύ πιθανό να συμπληρώσει κατ’ ευθείαν: Αλλά κανένας δεν τα κάνει όλα αυτά! Και εν τέλει, έχει δίκιο. Οι περισσότερες/οι από εμάς νιώθουμε ότι κάναμε το καθήκον μας εάν «πλύνουμε δόντια» πριν κοιμηθούμε. Όμως, διαβάζοντας τα παρακάτω, μπορεί να βάλετε την στοματική υγιεινή σας πιο ψηλά στην λίστα προτεραιοτήτων.

Η ευρέως γνωστή ουλίτιδα, αποδεικνύεται τελικά μια όχι και τόσο ασήμαντη υπόθεση. Αυτό γιατί τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι η προχωρημένη μορφή της σχετίζεται ισχυρά με την υγεία της καρδιάς των πνευμόνων αλλά και του εγκεφάλου. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα ένα ένα.

Η "ουλίτιδα" είναι ο τεχνικός όρος για τη "φλεγμονή των ουλών". Η φλεγμονή των ουλών είναι η πρώτη ένδειξη ύπαρξης νόσου στα ούλα, αλλά ευτυχώς μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα. Με την κακή στοματική υγιεινή βακτήρια και μικροοργανισμοί συσσωρεύονται στα ούλα και προκαλούν την πάθηση. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μία συνεχόμενη κατάσταση, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν ουλίτιδα επειδή μπορεί να έχει πολύ ήπια μορφή. Ωστόσο, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να εξελιχθεί σε μία πολύ πιο σοβαρή μόλυνση, που ονομάζεται περιοδοντίτιδα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι βακτήρια που υπάρχουν στα ούλα ασθενών με Αλτσχάιμερ έχουν βρεθεί και στους εγκεφάλους τους. Ενώ ουσίες που παράγουν οι μικροοργανισμοί λειτουργούν προσθετικά με την εκφυλιστική ασθένεια. Σημαντική είναι και η περίπτωση της καρδιάς. Αν και όλοι/ες οι καρδιοπαθείς δεν έχουν ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα ή το αντίστροφο, φαίνεται όμως να υπάρχει συσχέτιση. Δύο θεωρίες επικρατούν για το πώς η στοματική υγιεινή μπορεί να επηρεάσει την καρδιά. Η πρώτη αφορά την φλεγμονή. Εάν η αιτία της στοματικής φλεγμονής δεν αντιμετωπιστεί άμεσα η αντίδραση αυτή του οργανισμού στα βακτήρια μπορεί να επάγει ένα ντόμινο φλεγμονών στο οποίο φτάνει στο καρδιοαναπνευστικό σύστημα και στην καρδιά. Η δεύτερη θεωρία μιλά για τα βακτήρια καθ’ αυτά. Τα βακτήρια από το στόμα μπορούν εύκολα να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος και να μεταφερθούν οπουδήποτε άρα και στις καρδιακές κοιλότητες. Ένα στοιχείο που συνηγορεί με αυτό, είναι το γεγονός ότι, το βακτήριο της ουλίτιδας P.gingivalis απαντάται πιο συχνά στην περιοχή της στεφανιαίας αρτηρίας.

Μετά από αυτά τα όχι καλά αλλά σίγουρα ενδιαφέροντα νέα, βλέπουμε ότι η στοματική υγιεινή δεν αφορά μόνο το στόμα μας και αυτός είναι ένας λόγος που μπορεί επιτέλους όλες και όλοι να την πάρουμε πιο σοβαρά. Εμείς σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά σε μια εξειδικευμένη σειρά προϊόντων στοματικής υγιεινής, πέρα από τις συμβατικές εταιρίες και ,όπως και να έχει, η επίσκεψη στον οδοντίατρό μας πρέπει να επισπευτεί!