ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Κι όμως το λιπαρό δέρμα έχει πλεονεκτήματα!

Κι όμως το λιπαρό δέρμα έχει πλεονεκτήματα!

Υπάρχουν διάφορα ήδη δέρματος με βάση την λιπαρότητα του. Ξηρά, λιπαρά, κανονικά, ξηρά προς κανονικά, λιπαρά προς κανονικά και τα λοιπά. Εάν σας ρωτήσουμε ποια είναι η σωστή σύσταση του, πιθανότατα θα μας απαντήσετε, η κανονική, δηλαδή ούτε ξηρή ούτε λιπαρή. Παρόλα αυτά η λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να προσφέρει κάποια πλεονεκτήματα όσο και αν μας φαίνεται περίεργο! Πάμε να δούμε ποια μπορεί να είναι αυτά.

Σκεφτείτε για μια στιγμή την σημαντικότητα του δέρματος. Ουσιαστικά το δέρμα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, το σμήγμα που παράγεται από την επιδερμίδα μας, και πόσο μάλλον σε μια λιπαρή επιδερμίδα, λειτουργεί ως «ομάδα κρούσης» η οποία μεταφέρει κύτταρα και θρεπτικά σε αφθονία για να αμυνθούν απέναντι στους επίδοξους εισβολείς και στους περιβαλλοντικούς ρύπους! Το δέρμα περιέχει αρκετή ποσότητα βιταμίνης Ε η οποία λειτουργεί σαν αντιοξειδωτικό και προσδίδει το παρακάτω πλεονέκτημα στο λιπαρό δέρμα.

Η γήρανση είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, αλλά η πρόωρη γήρανση του δέρματός μας σε σχέση με την ηλικία μας είναι κάτι που προλαμβάνεται, ειδικά στην περίπτωση του λιπαρού δέρματος! Κι όμως, η λιπαρή επιδερμίδα τείνει να έχει περισσότερο πάχος και να προστατεύεται καλύτερα από τις ακτινοβολίες UV του ηλίου και άλλους στρεσογόνους παράγοντες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το αντηλιακό είναι αχρείαστο, αλλά μπορεί να μειωθεί ο δείκτης προστασίας που χρησιμοποιούμε. Το σμήγμα, λοιπόν, δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ με αποτέλεσμα εκτός από καλύτερη άμυνα να παρέχει και προστασία. Έτσι μειώνεται η πιθανότητα εκδήλωσης φλεγμονής η οποία είναι ο κύριος παράγοντας… δημιουργίας ρυτίδων!

Το σμήγμα που παράγεται από το λιπαρό δέρμα προκαλεί άλλο ένα πλεονέκτημα. Μειώνει την εξάτμιση της πολύτιμης υγρασίας, κρατώντας την επιδερμίδα για περισσότερη ώρα ενυδατωμένη σε σχέση με άλλους τύπους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια επιδερμίδα υγιέστερη και με φυσική λάμψη, χωρίς την χρήση κάποιου προϊόντος που προσθέτει την τελευταία τεχνητά.

Βέβαια δεν πρέπει να μπερδευόμαστε. Τα πλεονεκτήματα αυτά δεν οδηγούν στο συμπέρασμα να αφήσουμε το σμήγμα του δέρματός μας ανεξέλεγκτο. Απλώς πιστεύουμε ότι σε ένα λιπαρό δέρμα δεν θα πρέπει να εφαρμόζονται πολύ παρεμβατικοί καθαρισμοί και απολεπίσεις, μιας και έτσι στερούμαστε των παραπάνω ιδιοτήτων. Ένα ήπιο καθαριστικό είναι ο καλύτερος τρόπος να ρυθμίσουμε την ποσότητα του σμήγματος, αλλά και την ανανέωση του που είναι εξίσου σημαντική για την διατήρηση των πλεονεκτημάτων του.