ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Κορεάτικη περιποίηση, ευρωπαϊκή συνήθεια!

Κορεάτικη περιποίηση, ευρωπαϊκή συνήθεια!

Korean skincare, Korean routine, κορεάτικη περιποίηση προσώπου, όπως και να το έχετε ακούσει τα τελευταία χρόνια τα βήματα που ακολουθούν οι κορεάτισσες για να έχουν το χαρακτηριστικό τους δέρμα έχουν βοηθήσει εκατομμύρια γυναίκες ανά το κόσμο στην ρουτίνα που ακολουθούν στη περιποίηση προσώπου!

Γιατί είναι τόσο επιτυχημένη η κορεάτικη περιποίηση προσώπου;

Όπως σε πολλά θέματα έτσι και στην περιποίηση προσώπου, Ανατολή και Δύση έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Η κορεάτικη ρουτίνα λοιπόν, αντί να επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση, δίνει έμφαση στην πρόληψη και την προστασία. Ειδικά στην περίπτωση του δέρματος, όπου είναι ένας περίπλοκος ιστός και εκ φύσεως εκτεθειμένος η προστασία του είναι ζωτικής σημασίας ακόμα και όταν προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε κάτι όπως την ξηροδερμία, την ακμή, τους μαύρους κύκλους κ.α.

Τα 10 βήματα της κορεάτικης ρουτίνας

Οι κορεάτισσες συχνά αναφέρονται στο απόλυτο δέρμα ως "glass skin" δηλαδή γυάλινο δέρμα το οποίο είναι τόσο ενυδατωμένο, τόσο ομοιόμορφο και απαλό που σχεδόν φαίνεται διάφανο! Πάμε να δούμε ποια είναι τα βήματα που ακολουθούν σε αυτή την ιεροτελεστία περιποίησης προσώπου.

Βήματα πρώτο: Καθαρισμός προσώπου με έλαιο

Το δέρμα μας έρχεται συνέχεια σε επαφή με ρυπογόνους και παθογόνους παράγοντες καθώς και με υπολείμματα προϊόντων που μπορεί να έχουμε χρησιμοποιήσει. Έτσι ένα έλαιο καθαρισμού καθαρίζει αποτελεσματικότερα το σμήγμα του δέρματος και άλλες λιπαρές ουσίες από ένα καθαριστικό προσώπου με βάση το νερό. 

Βήματα δεύτερο: Καθαρισμός προσώπου με cleanser

Ότι δεν κατάφερε να απομακρύνει το καθαριστικό έλαιο μπορεί να το απομακρύνει ένα κλασσικό καθαριστικό προσώπου. Συνήθως αυτά τα καθαριστικά είναι πιο αποτελεσματικά στην απομάκρυνση ιδρώτα και σκόνης. 

Upharm tip! Εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό, σκεφτείτε να ξεκινήσετε το δεύτερο βήμα και αντίστοιχα εάν το δέρμα σας είναι ξηρό σκεφτείτε να προσπεράσετε το δεύτερο βήμα καθώς τα καθαριστικά προσώπου με βάση το νερό μπορεί να ξηράνουν περισσότερο το δέρμα σας

Βήμα τρίτο: Απολέπιση

Η απολέπιση βοηθά να απομακρύνουμε το νεκρό δέρμα ώστε να διευκολύνουμε την ανάπτυξη των καινούριων δερματικών κυττάρων. Μην το παρακάνετε όμως γιατί μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα! Δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές. 

Upharm tip! Εάν το δέρμα σας έχει ακμή σκεφτείτε να προσπεράσετε την απολέπιση ώστε να μην το ερεθίσετε περισσότερο και να την ξανά εισάγετε στην ρουτίνα σας όταν το πρόσωπό σας καθαρίσει.

Βήμα τέταρτο: Toner

Ύστερα από τον εντατικό καθαρισμό που προηγήθηκε, το δέρμα μας χρειάζεται να επανέλθει στην φυσική κατάσταση ηρεμίας του γι' αυτό χρησιμοποιούμε ένα καταπραϋντικό τόνερ για να επαναφέρουμε το pH και την υγρασία του. 

Βήμα πέμπτο: Essence

Να κάτι που ξεχωρίζει την κορεάτικη περιποίηση. Πιστή στην προστασία του δέρματος, σε αυτό το βήμα χρησιμοποιείται ένα προϊόν που μεταξύ toner και ορού ώστε να μας προετοιμάσει για τα επόμενα δύο θεραπευτικά βήματα. 

Βήμα έκτο: Θεραπεία και θρέψη

Σε αυτό το βήμα χρησιμοποιούμε έναν ορό (serum) ο οποίο περιέχει δραστικές ουσίες σε υψηλή συγκέντρωση και στοχεύει στην αντιμετώπιση συγκεκριμένου θέματος όπως οι ρυτίδες ή η ακμή. 

Βήμα έβδομο: Μάσκα προσώπου

Συνεχίζοντας την θεραπεία που ξεκίνησε στο προηγούμενο βήμα η χρήση μάσκας προσώπου εμποτισμένης σε ορό εντείνει την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Βήμα όγδοο: Κρέμα ματιών

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και η κορεάτικη ρουτίνα το λαμβάνει σοβαρά υπ' όψη. Κορεάτικα gels, κρέμες ή και έλαια χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τους μαύρους κύκλους. 

Βήμα ένατο: Προστασία από τον ήλιο

Ίσως ένα από τα σημαντικότερα βήματα αν όχι το σημαντικότερο. Η προστασία από τον ήλιο και από την φωτογήρανση ειναι μεγάλης σημασίας σε οποιαδήποτε ρουτίνα ομορφιάς. 

Όλα τα παραπάνω εκτός από την ενταντική περιποίηση που προσφέρουν στο δέρμα μας δείχνουν και κάτι άλλο. Κάτι πιο βαθύ που είναι η ουσία της κορεάτικης περιποίησης. Στους ρυθμούς της καθημερινότητας πολλές φορές ξεχνάμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας και να αφιερώσουμε χρόνο αποκλειστικά για την φροντίδα του. Τα δέκα βήματα περιποίησης είναι σχεδιασμένα ώστε να μην βοηθάνε μόνο το δέρμα μας αλλά δημιουργούν χρόνο να έρθουμε σε επαφή με εμάς, να κατανοήσουμε της ανάγκες μας και να φροντίσουμε μαζί με το δέρμα και την ψυχή μας.