ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Μαμά είσαι μαγική!

Μαμά είσαι μαγική!

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είθισται να είναι αφιερωμένη στην Γιορτή της Μητέρας. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι μητέρες αυτού του κόσμου καταφέρνουν τόσα πολλά, όπου άλλοι στην θέση τους ούτε θα το φανταζόμασταν. Μεγαλώνουν ένα παιδί, δουλεύουν, περιποιούνται και μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό όταν σκεφτόμαστε όλα αυτά που κάνουν, χωρίς να ζητήσουν την παραμικρή αναγνώριση. Θα έλεγε κανείς ότι οι μαμάδες μας δεν είναι άνθρωποι αλλά…μαγικά πλάσματα! Ξέρετε κάτι; Δεν θα είχε καθόλου άδικο! Ιδού 3 επιστημονικές ανακαλύψεις που αποδεικνύουν ότι οι μητέρες αυτού του κόσμου έχουν «μαγικές» ιδιότητες!

  1. Οι μαμάδες έχουν μέσα τους το παιδί τους, για πάντα!

Η έκφραση «μέσα στην καρδιά μου σ’ έχω» στην περίπτωση των μητέρων ισχύει κυριολεκτικά, όταν αναφέρονται στα παιδιά τους! Μέσω του φαινομένου που ονομάζεται μικροχιμαιρισμός, μετά την κύηση, το σώμα της μητέρας κρατά αυτούσια κύτταρα του παιδιού και τα αποθηκεύει στην καρδιά και στον εγκέφαλο, μεταξύ άλλων σημείων. Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιος είναι ο ακριβής λόγος, στοιχεία δείχνουν ότι τα κύτταρα της/του απόγονου παρέχουν προστασία στην μητέρα από αυτοάνοσα νοσήματα και διάφορα είδη καρκίνων.

  1. Το σώμα της μαμάς, φτιάχνει φάρμακο για το μωρό της!

Είναι ευρέως γνωστό ότι ο θηλασμός προσφέρει προστασία από ιούς και βακτήρια στο μωρό. Αλλά τα αντισώματα που μεταφέρει είναι «ειδική παραγγελία» για το μονάκριβό της! Όταν ένα μωρό θηλάζει, υποδοχείς στο στήθος της μαμάς έρχονται σε επαφή με το σάλιο του και αναγνωρίζουν διάφορους παθογόνους οργανισμούς που μπορεί να περιέχει. Έτσι το σώμα της μητέρας φτιάχνει τα κατάλληλα αντισώματα και τα περνά στο μωρό μέσω θηλασμού! Άλλος ένας τρόπος είναι μέσω του φιλιού! Όταν η μαμά φιλά το πρόσωπο του παιδιού, κάνει μια δειγματοληψία των μικροοργανισμών που πρόκειται να εισέλθουν στο σώματα του. Έτσι τα β-λεμφοκύτταρα μεταφέρουν την πληροφορία και παράγονται τα αντίστοιχα αντισώματα στο μητρικό γάλα!

  1. Η φωνή της μαμάς ενεργοποιεί τον εγκέφαλό μας!

Θα έχετε παρατηρήσει, ειδικά όταν ήσασταν μικρές και μικροί ότι την φωνή της μητέρας την ξεχωρίζατε μέσα από χιλιάδες! Αν και δεν υπάρχει επιστημονική απάντηση γι’ αυτό ακριβώς, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα παιδιά μεταξύ 7-12 αντιδρούν με συγκεκριμένο και μοναδικό τρόπο στην φωνή της μαμάς. Όταν τα παιδιά ακούν την φωνή της μητέρας τα τμήματα που αφορούν την κοινωνική λειτουργία, την επιβράβευση και την αναγνώριση ενεργοποιούνται, σε αντίθεση με το άκουσμα φωνών από άλλους ανθρώπους. Εάν και είχε αποδειχθεί ότι η μητρική φωνή προκαλεί αισθήματα ηρεμίας, είναι η πρώτη φορά που αυτό συνδέθηκε και με βιολογικά στοιχεία!

Από την μαγική φωνή τους, μέχρι το κομμάτι μας που κρατάνε στην καρδιά τους, οι μητέρες σίγουρα είναι μαγικά πλάσματα! Χάρη σε αυτές, όλες και όλοι μας υπάρχουμε και μοιραζόμαστε λίγη από την μαγεία τους. Η γιορτή της Μητέρας μπορεί να λέγεται γιορτή, αλλά είναι περισσότερο μια μέρα για να θυμηθούμε τι προσφέρουν σε αυτό τον κόσμο που γι’ αυτές είναι τόσο αυτονόητα και για μας τόσο αδιανόητα.