ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Μαύρα μάτια κάναμε…

Μαύρα μάτια κάναμε…

«Άσε, ξενύχτησα πάλι, δες κάτι κύκλους που έχω κάνει». Σας θυμίζει τίποτα αυτή η πρόταση; Σίγουρα πολλές και πολλοί από εμάς θα την έχουν πει ουκ ολίγες φορές στην ζωή τους. Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι ένα στοιχείο της καθημερινότητάς μας που λίγο πολύ έχουμε συμβιβαστεί ή κάνουμε ότι μπορούμε να το διορθώσουμε. Όμως ενώ είμαστε σίγουροι για την προέλευσή τους και τον τρόπο δημιουργίας τους, μπορεί να κάνουμε λάθος. Ας δούμε λοιπόν τι είναι ακριβώς οι μαύροι κύκλοι.

Οι μαύροι κύκλοι, ή αλλιώς Periorbital hyperpigmentation, είναι εν ολίγοις το αποτέλεσμα του λεπτού δέρματος κάτω από τα μάτια μας, το οποίο αφήνει να φανούν τα αγγεία και το αίμα που περιέχουν, πιο καθαρά. Πιο συγκεκριμένα το πάχος του δέρματος σε αυτή την περιοχή δεν ξεπερνά τα 0,5 χιλιοστά ενώ στο υπόλοιπο σώμα είναι 2 χιλιοστά.

Γνωρίζουμε εμπειρικά ότι οι μαύροι κύκλοι «έρχονται και φεύγουν» για συγκεκριμένους λόγους, η επιστήμη μας εξηγεί ότι αυτό ισχύει αλλά εν μέρει. Κύριος λόγος της εμφάνισης του φαινομένου, δεν είναι άλλος από τα γονίδιά μας. Τα γονίδια που ρυθμίζουν την ποιότητα του δέρματος μας είναι υπεύθυνα και γι’ αυτό το σημείο. Επίσης τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή μελανίνης παίζουν σημαντικό ρόλο. Εκτός από το πάχος του δέρματος, άλλος ένα τρόπος για την δημιουργία μαύρων κύκλων είναι η εναπόθεση της χρωστικής μελανίνης στο συγκεκριμένο σημείο. Αν και η τελευταία περίπτωση είναι πιο σπάνια σε λευκές επιδερμίδες.

Όμως πέρα από το γενετικό υπόβαθρο, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες. Ένα από αυτούς είναι η βλάβη των τριχοειδών αγγείων. Σε αυτή την περίπτωση τα αγγεία σπάνε και μικροποσότητες αίματος γίνονται πιο ορατές, χρωματίζοντας την περιοχή. Πώς γίνεται λοιπόν όταν είμαστε κουρασμένοι και…ξενύχτηδες να έχουμε μαύρους κύκλους;! Σίγουρα δεν λεπταίνει το δέρμα μας από την κούραση. Όταν ο οργανισμός μας είναι κουρασμένος, για να μας δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε (να παρτάρουμε ή να δουλεύουμε) παράγει την χημική ουσία κορτιζόλη. Μεταξύ άλλων, οι κορτιζόλη αυξάνει τον όγκο του αίματος στο σώμα μας και τα αγγεία διαστέλλονται. Η περιοχή κάτω από τα μάτια δεν αποτελεί εξαίρεση, έτσι με την διαστολή των αγγείων το φαινόμενο τον μαύρων κύκλων εντείνεται.

Η συνταγή αντιμετώπισης, λοιπόν, είναι γνωστή. Σωστή ξεκούραση, καλή διατροφή και περιποίηση του δέρματος. Μην ξεχνάμε ότι όσο τα χρόνια περνάνε, η ποιότητα του δέρματός μας μειώνεται, έτσι η χρήση ενός εξειδικευμένου προϊόντος για τους μαύρους κύκλους, αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία. Σωστή ενυδάτωση, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, διατηρούν την περιοχή ελαστική και υγιή, αφήνοντας την εκδήλωση του φαινομένου μόνο στην μικρή γενετική προδιάθεση.