ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Μερικές αλήθειες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Μερικές αλήθειες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Τα τελευταία χρόνια το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όποιων προσπαθούν να σταματήσουν να καπνίζουν. Όπου και να γυρίσεις σίγουρα θα δεις κάποιον ή κάποια να «ατμίζει» με ένα από αυτούς τους ναργιλέδες τσέπης! Μπορεί αρκετοί από εμάς να θεωρούμε ότι βρήκαμε την λύση για το τσιγάρο αλλά σίγουρα δεν είναι έτσι, αφού αυτή η εναλλακτική δεν έρχεται χωρίς τα μειονεκτήματα και τους κινδύνους της.

Ας αρχίσουμε με τα καλά νέα. Ναι, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι λιγότερο επιβλαβή από τα κανονικά. Το κανονικό τσιγάρο ευθύνεται άμεσα για 480.000 θανάτους κάθε χρόνο. Οι θάνατοι από HIV, μεθαμφεταμίνη, κοκαΐνη, αλκοόλ και μοτοσυκλετιστικά ατυχήματα, σε συνδυασμό, δεν φτάνουν τον προαναφερθέντα αριθμό. Αλλά κάπου εδώ τελειώνουν οι ευχάριστες ειδήσεις.

Το άτμισμα παραμένει να είναι κακό για την υγεία. Η νικοτίνη είναι κύριος παράγοντας που υπάρχει τόσο στα συμβατικά όσο και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Ο οργανισμός σου μπορεί να εθιστεί βιολογικά και θεωρείται τοξική ουσίας. Αυξάνει την πίεση του αίματος και την πιθανότητα καρδιακής προσβολής. Έρευνες δείχνουν ότι πολλά υγρά ηλεκτρονικών τσιγάρων περιέχουν περισσότερη νικοτίνη από ότι τα συμβατικά, καταλήγοντας να είναι αντιστοίχως εθιστικά με την κοκαΐνη και την ηρωίνη.

Κάποιος βέβαια μπορεί να πει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για να κόψει το κάπνιζα. Πάλι όμως τα νέα που σας φέρνουμε δεν είναι τα πιο ελπιδοφόρα. Η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου με νικοτίνη συνήθως οδηγεί τους χρήστες να το χρησιμοποιούν συμπληρωματικά με το συμβατικό κάπνισμα σε μια προσπάθεια να το ελαττώσουν. Επιπλέον έρευνες αποσαφήνισαν ότι η πιθανότητα κάποιος να σταματήσει να καπνίζει δεν αυξάνεται με την χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Από την άλλη, η δυνατότητα χρήσης καπνού χωρίς καθόλου νικοτίνη είναι η συγκριτικά ασφαλέστερη επιλογή αφού μειώνει τα παραπάνω μειονεκτήματα. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο, οι ουσίες που παράγονται κατά την δημιουργία ατμού και οι επιπτώσεις του, δεν έχει μελετηθεί σε βάθος. Έτσι, η προσέγγισή του ως μέσο απαγκίστρωσης από το κάπνισμα είναι σίγουρα λανθασμένη. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια λιγότερο επιβλαβής εναλλακτική από το συμβατικό τσιγάρο, πράγμα που το καθιστά κακό για την υγεία τόσο την δικιά μας όσο και των γύρω μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του εθισμού είναι ψυχολογικό και αλλάζει μόνο με την αλλαγή της στάσης μας και του τρόπου σκέψης μας. Για κάποιες και κάποιους, το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να βοηθήσει να ελαττώσουν ή και να σταματήσουν το κάπνισμα, όμως τι θα χρειαστούν για να σταματήσουν το άτμισμα;