ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Μύθοι για τα τσιμπήματα των κουνουπιών!

Μύθοι για τα τσιμπήματα των κουνουπιών!

To καλοκαιράκι είναι εδώ, τα μπάνια του λαού άρχισαν και χωρίς κανένας να το ζητήσει, μαζί με όλα τα καλά αυτής της εποχής ήρθε και ο μεγαλύτερος εχθρός της ανθρωπότητας. Τα κουνούπια! Είναι παντού, είναι ενοχλητικά και τσιμπάνε σε σημεία που δεν φτάνεις. Ενώ ο γράφοντας αυτή την στιγμή προσπαθεί ,ταυτόχρονα, να διώξει έναν υποδειγματικό εκπρόσωπο αυτού του εκπληκτικού είδους, πάμε να δούμε 5 μύθους για τα κουνούπια! Για να σας προλάβουμε βέβαια, όχι δεν υπάρχουν γλυκοαίματοι και γλυκοαίματες.

Μύθος 1ος: Αρσενικά και Θηλυκά κουνούπια, τσιμπάνε εξίσου

Στην πραγματικότητα μόνο τα θηλυκά κουνούπια τσιμπάνε. Η κατανάλωση αίματος από τους ανθρώπους και από άλλα ζώα είναι σημαντικό μέρος του κύκλου αναπαραγωγής του είδους. Συγκεκριμένα προσλαμβάνουν πρωτεΐνες για την παραγωγή των αυγών τους. Τα αρσενικά τρέφονται με άλλες πηγές όπως νέκταρ από τα λουλούδια.

Μύθος 2ος : Τα κουνούπια προτιμούν τους γλυκοαίματους.

Σίγουρα το έχετε ακούσει και σίγουρα σας λέμε ότι είναι μύθος. Στην πραγματικότητα τα κουνούπια δεν προτιμούν ανθρώπους με βάση την περιεκτικότητα του αίματός τους σε γλυκόζη, ούτε προτιμούν συγκεκριμένο τύπο αίματος. Αντιθέτως, προσελκύονται από την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα της εκπνοής, την θερμότητα του σώματος αλλά και το γαλακτικό οξύ.

Μύθος 3ος : Όλα τα κουνούπια μεταφέρουν ασθένειες.

Ενώ υπάρχουν 3.500 είδη κουνουπιού ένας μικρός αριθμός από αυτά τσιμπάνε τον άνθρωπο. Ενώ υπάρχει η δυνατότητα τα θηλυκά στελέχη των ειδών αυτών να μεταφέρουν ασθένειες, μόνο λίγα είναι αυτά που είναι φορείς ασθενειών. Τέλος υπάρχουν κάποια είδη ( πχ κουνούπι Τίγρης κ.α ) τα οποία έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση να μεταφέρουν ασθένειες.

Τρείς απλοί, πλην διάσημοι μύθοι που επικρατούν γύρω από αυτό το καλοκαιρινό βασανιστήριο! Όπως γράψαμε και σε προηγούμενό μας άρθρο, τα κουνούπια ναι μεν μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες αλλά δεν είναι λόγος μεγάλης ανησυχίας. Ορίστε και ένα τελευταίο fun fact για τον κώνωπα. Ο λόγος που κοκκινίζουμε όταν μας τσιμπάνε, οφείλεται σε μια ουσία στο σάλιο τους η οποία λειτουργεί ως αντιπηκτικό του αίματος μας για να μπορέσουν να μας….ξεζουμίσουν! Τόσο τέλεια βαμπίρ. Εμείς όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τα όπλα μας, τα οποία δεν είναι άλλα από την σωστή ένδυση και το κυριότερο ένα εξειδικευμένο φυτικό εντομοαπωθητικό!