ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Οι αγαπημένες τροφές ενός κουρασμένου εγκεφάλου!

Οι αγαπημένες τροφές ενός κουρασμένου εγκεφάλου!

Πια Νοέμβριος και η επαγγελματική σεζόν έχει μπει για τα καλά. Πέρασε η περίοδος προσαρμογής και μπορεί, ακόμα πριν καλά καλά το καταλάβουμε, να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια κόπωσης. Στην αντιμετώπιση αυτής της πνευματικής κόπωσης έρχεται να συνδράμουν οι τροφές εκείνες που ενισχύουν την λειτουργία του εγκεφάλου. Προφανώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο εγκέφαλος είναι το πιο περίπλοκο όργανο του σώματός μας και γι αυτό οι τρόποι βελτίωσης της λειτουργίας του είναι εξαιρετικά πολυπαραγοντικοί. H διατροφή δημιουργεί το σωστό υπόβαθρο ώστε κάθε άλλος παράγοντας να μπορέσει να δράσει ευεργετικά και στο εκατό τις εκατό του. Πάμε λοιπόν να δούμε τι έχει το μενού.

  1. Σολομός

Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε λιπαρά οξέα Ω-3. Τα ω3 των ψαριών βοηθάνε τον εγκέφαλο να ανταπεξέρχεται καλύτερα στην κούραση. Πιο συγκεκριμένα έρευνες έχουν δείξει ότι άνθρωποι που πάσχουν από σύνδρομο χρόνιας κόπωσης μπορούν να επωφεληθούν από δίαιτα με υψηλή συγκέντρωση ω3. Πιο συγκεκριμένα οι κύριες κατηγορίες τέτοιων ω3 είναι το εικοσιπεντανοϊκό οξύ (EPA) και το εικοσιδυοεξανοϊκό οξύ (DHA). Αυτά μπορούν να προσληφθούν και να καλύψουν ένα τις βασικές ανάγκες και από ειδικά συμπληρώματα από φυσικές πηγές. Τέλος έχει βρεθεί ότι τα ω3 βοηθούν στην αύξηση της ποιότητας ύπνου πράγμα κύριο για την ξεκούραση του μυαλού μας.

  1. Αβοκάντο

Τα αβοκάντο περιέχουν και αυτά υγιή λίπη γνωστά ως μονοακόρεστα λίπη. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η παροχή ενέργειας στο σώμα σταδιακά καθ όλη την διάρκεια της ημέρας. Υψηλές ποσότητες μαγνησίου και καλίου έχουν βρεθεί στη συγκεκριμένη τροφή, τα οποία βοηθάνε στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος πράγμα πολύ σημαντικό καθώς ο εγκέφαλος αιματώνεται από ένα δαιδαλώδες ευαίσθητο δίκτυο τριχοειδών αγγείων.

  1. Σκούρα φυλλώδη λαχανικά

Τα λαχανικά αυτά ( σπανάκι, λάχανο, χόρτα) πέρα από την υψηλή συγκέντρωσή τους σε βιταμίνη C (όπως οι φράουλες και τα πορτοκάλια) περιέχουν και σεβαστές ποσότητες σιδήρου η έλλειψη του οποίου είναι ένας πολύ συχνός λόγος πρόωρης κόπωσης. Επιπλέον τα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν νιτρώδη άλατα τα οποία έχουν συσχετιστεί με την αύξηση της μνήμης και την μείωση του εκφυλισμού του εγκεφάλου λόγω γήρατος.

  1. Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι κύρια πηγή βιταμίνης Ε. Η συγκεκριμένη βιταμίνη σχετίζεται με μειωμένο ρυθμό εκφυλισμού του εγκεφάλου με το πέρας του χρόνου. Τα καρύδια περιέχουν πλειάδα αντιοξειδωτικών ενώ τα φιστίκια Αιγίνης βοηθάνε στην διαδικασία μάθησης και συγκράτησης της πληροφορίας. Εκτός από αυτά όλοι σχεδόν οι ξηροί καρποί, περιέχουν καλά λίπη τα οποία λειτουργούν ευεργετικά καθώς διασπούνται για να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμα από τον εγκέφαλο αλλά είναι και κύριοι παίκτες στην δημιουργία των νευροδιαβιβαστών, οι οποίοι είναι οι ουσίες που μεταφέρουν όλα τα ερεθίσματα από και προς τον εγκέφαλο.