ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Οι αγαπημένες τροφές του δέρματός μας!

Οι αγαπημένες τροφές του δέρματός μας!

Αμύγδαλα, σολωμός και αυγά, είναι μερικές τροφές σύμμαχοι του δέρματος μας. Ειδικά το καλοκαίρι όπου η πιθανότητα αφυδάτωσης είναι μεγαλύτερη, η ανάγκη προστασίας του δέρματός μας είναι επιτακτική. Η στρατηγική που θα ακολουθήσουμε είναι απλή. Στοχεύουμε αρχικά στην υγιή δομή του δερματικού ιστού και στην συνέχεια, στην προστασία του από τις καθημερινές καταπονήσεις του δέχεται (πχ υπερβολική έκθεση στον ήλιο, κάπνισμα, αλκοόλ, στρες κλπ). Εδώ έρχονται οι προαναφερθείσες τροφές οι οποίες θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε το δέρμα μας υγιές και λαμπερό όλο το χρόνο. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά.

Αμινοξέα

Γενικά, οι τροφές με μεγάλες συγκεντρώσεις πρωτεΐνης είναι η βάση του υγιούς δέρματος. Αυγά και κρέας περιέχουν σε επαρκή ποσότητα αμινοξέα (δομικά συστατικά των πρωτεϊνών) τα οποία είναι ο θεμέλιος λίθος του δέρματος μας. Ειδικότερα τα αμινοξέα, προλίνη και λυσίνη είναι οι ουσίες από τις οποίες δημιουργούνται οι ινοβλάστες, με άλλα λόγια το κολλαγόνο του δέρματος. Με ένα δυνατό κολλαγόνο φτιάχνουμε τις βάσεις για ενα ελαστικό και σφριγηλό δέρμα, το οποίο ανταπεξέρχεται στις καταπονήσεις του καλοκαιριού.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε (τοκοφερόλη) είναι ένα αντιοξειδωτικό το οποίο βοηθά το δέρμα να είναι υγιέστερο και να φαίνεται νεότερο αφού ανεξάρτητες έρευνες έχουν δείξει ότι αυξάνει το ρυθμό παραγωγής κολλαγόνου και μειώνει έτσι ρυτίδες και διάφορα σημάδια. Οι τροφές με την υψηλότερη συγκέντρωση της βιταμίνης είναι τα αμύγδαλα και οι ηλιόσποροι. Πιο συγκεκριμένα, 1/4 της κούπας από ηλιόσπορους αντιστοιχεί στο 91% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης. Σε αντίθεση με άλλες βιταμίνες, η βιταμίνη Ε απορροφάται καλύτερα από τοπική επικάλυψη παρά από συμπληρώματα βιταμινών. Βρίσκεται σε δύο μορφές: άλφα-τοκοφερόλη και οξικό της άλφα-τοκοφερόλης. Πρέπει να προσέξουμε στις κρέμες να περιέχεται η πρώτη μορφή της, καθώς η δεύτερη δεν απορροφάται τόσο εύκολα από τον ιστό.

Καλά λιπαρά

Τα λίπη είναι μια από τις πιο παρεξηγημένες κατηγορίες συστατικών ευτυχώς όμως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν την αναγκαιότητα τους για την σωστή λειτουργία του οργανισμού. Έτσι τα ω-3 λιπαρά, που μπορούν να βρεθούν γενικά σε ψάρια και σε μεγάλες συγκεντρώσεις σε ψάρια όπως ο σολωμός και το σκουμπρί, παίζουν κυρίαρχο ρόλο στο δέρμα μας. Κύριος ρόλος των λιπαρών είναι η διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα κάνοντας το λαμπρότερο και ελαστικότερο. Πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι δημιουργούν το σωστό περιβάλλον για να απορροφηθούν οι λιποδιαλυτές βιταμίνες όπως η βιταμίνη Ε. Τέλος, έρευνα έδειξε ότι η αντιφλεγμονική τους δράση μείωσε τα συμπτώματα εκζέματος σε ασθενείς μετά από 12 εβδομάδες.


ΥΓ. Η ενυδάτωση προφανώς είναι η ομπρέλα που περικλείει όλη την στρατηγική που ακολουθεί κάποιος για ένα όμορφο δέρμα. Δεν αμελούμε να πίνουμε την ενδεδειγμένη ποσότητα νερού και χρησιμοποιούμε μια εξειδικευμένη ενυδατική κρέμα. Έτσι, το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας (το δέρμα) δεν έχει άλλη επιλογή απο το να είναι…τέλειο!