ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Προτάσεις δώρων από μια παιδαγωγό!

Προτάσεις δώρων από μια παιδαγωγό!

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει αρχίσει . Αναπόσπαστο κομμάτι της γιορτινής ατμόσφαιρας αποτελεί η επιλογή του κατάλληλου δώρου για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τι καλύτερο από τον ενθουσιασμό στα μάτια του παραλήπτη όταν με ανυπομονησία ξετυλίγει το περιτύλιγμα και ξεδένει τις κορδέλες! Όταν μάλιστα πρόκειται για τα παιδιά, η μαγεία μεγαλώνει. Ποιο είναι όμως το κατάλληλο δώρο για τους μικρούς μας φίλους;

Επιτραπέζια παιχνίδια

Κλασικά και αγαπημένα! Η ιστορία τους ξεκινάει το 1800 και μέχρι τις μέρες μας έχουν χαρίσει αμέτρητες στιγμές γέλιου, σκέψης και διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους. Όσο για την παιδαγωγική τους αξία; Τα περισσότερα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ομαδική υπόθεση, επομένως αναπτύσσουν τις κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών. Μέσα στο πλαίσιο του παιχνιδιού, μαθαίνουν την έννοια των κανόνων, την αποδοχή της αποτυχίας, τη λήψη αποφάσεων. Αποτελούν έναν εναλλακτικό τρόπο μάθησης. Τα παιδιά, διασκεδάζοντας, μπορούν να κατακτήσουν νέες γνώσεις, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους, να κατανοήσουν ένα ιστορικό γεγονός, να αποκτήσουν σφαιρικές γνώσεις και η λίστα δεν έχει τελειωμό… Τέλος, συμβάλλουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η διαχείριση καταστάσεων, η μεθοδικότητα, η αντιληπτικότητα, οι οποίες είναι χρήσιμες και για την υπόλοιπη ζωή.

Μικρά εργαστήρια δραστηριοτήτων

Τα τελευταία χρόνια, κυκλοφορεί στο εμπόριο μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών, τα οποία θέτουν το παιδί στο ρόλο του επιστήμονα και του δημιουργού. Εργαστήριο χημείας, κατασκευής κοσμημάτων, ψηφιδωτών, αρχαιολογίας, ανατομίας, ρομποτικής και πολλά πολλά ακόμη τα οποία ανταποκρίνονται στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα κάθε παιδιού. Τα παιχνίδια του είδους, βασίζονται στις αρχές της βιωματικής μάθησης. Τα παιδιά ανακαλύπτουν έναν καινούργιο κόσμο φτιάχνοντάς τον με τα χέρια τους. Μαθαίνουν να σκέφτονται μέσα από την παρατήρηση και τον πειραματισμό. Αντιλαμβάνονται ότι η αποτυχία είναι απλώς η αρχή για κάτι καινούργιο. Αναπτύσσουν τις λογικές λειτουργίες και την αναστρεψιμότητα στη σκέψη. Εξασκούν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Είναι ελεύθερα να πειραματιστούν, τεστάροντας τις μεταγνωστικές τους ικανότητες σε ένα ελεγχόμενο πλαίσιο. Ακόμη καλύτερα, αν έχετε τον απαραίτητο χρόνο, φτιάξτε τα δικά σας εργαστήρια. Εξοπλιστείτε με πηλό, χάντρες, δοκιμαστικούς σωλήνες, μαγειρική σόδα, χρώματα, θερμόμετρα, φτιάξτε ένα εξατομικευμένο θεματικό πακέτο για το παιδί σας και αφήστε το να πλημμυριστεί από τη χαρά της δημιουργίας και της ανακάλυψης.

Βιβλία

Χαρίστε στα παιδιά σας βιβλία για να ξεκινήσετε ένα ταξίδι στη χώρα της φαντασίας. Τα οφέλη της ανάγνωσης παιδικών βιβλίων αποτελούν στις μέρες μας κοινό μυστικό. Αναμφίβολα συμβάλλουν στην ψυχωκοινωνική, τη γνωστική και τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Αποδεδειγμένα βοηθούν στην ανάπτυξη του λεξιλογίου, στην απόκτηση ενσυναίσθησης, στην καλλιέργεια της φαντασίας, στην αύξηση της συγκέντρωσης, στην απόκτηση γνωστικών δεξιοτήτων, στην κατανόηση του «έξω κόσμου». Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς τα παιδιά θα διαβάσουν τα βιβλία που τους χαρίσαμε. Αρχικά διαλέξτε τα μαζί τα βιβλία τους, είναι πιθανότερο να διαβάσουν αυτό που τα ίδια επέλεξαν. Μαζί με το βιβλίο, δωρίστε τους και υφάσματα, χαρτόνια, κορδέλες, νήμα, κλωστές και χρώματα. Μια υπέροχη δραστηριότητα για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας είναι να κατασκευάσετε μαζί από απλά υλικά τον ήρωα του βιβλίου ή το δικό σας μαγικό σελιδοδείκτη για να ξεκινήσει η περιπέτεια με δημιουργικότητα.

Ότι και να επιλέξετε για τις φετινές γιορτές, ας μην ξεχνάτε πως το σημαντικότερο είναι να αφιερώσετε χρόνο στα παιδιά σας, για να παίξετε μαζί. Ετοιμάστε ζεστά ροφήματα, φορέστε πουλόβερ, ανάψτε τα φωτάκια του δέντρου, ξεχάστε για λίγο υποχρεώσεις και γίνετε και εσείς παιδιά, διασκεδάζοντας μαζί τους. Θα σας μείνει αξέχαστο!

Εύα Αρζομανίδου

Παιδαγωγός Δημοτικής Εκπαίδευσης

MSc Παιδαγωγικό παιχνίδι και παιδαγωγικό υλικό στην πρώτη παιδική ηλικία