ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Πώς αυξάνουμε την ποιότητα του ύπνου μας;

Πώς αυξάνουμε την ποιότητα του ύπνου μας;

Η διαδικασία του ύπνου είναι κάτι πολύ φυσικό όταν το σκεφτόμαστε. Όλα τα έμβια όντα κοιμούνται αρκετές ώρες. Γιατί όμως; Τι διαδικασίες επιτελούνται κατά την διάρκεια του ύπνου; Όπως, μάλλον, σωστά μαντέψατε από τον τίτλο, ο ύπνος είναι απαραίτητος για διάφορες σωματικές και όχι μόνο επιδιορθώσεις. Οι κύριες διαδικασίες που επιτελεί το σώμα κατά την διάρκεια ενός φυσιολογικού ύπνου είναι οι εξής:

  • Επιδιόρθωση ιστών και κυττάρων
  • Ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Ξεκούραση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος
  • Ξεκούραση νευρικού συστήματος
  • Επεξεργασία των εμπειριών που προσλάβαμε και δημιουργία μνήμης.

Χωρίς να τα γνωρίζουμε λέξη προς λέξη τα παραπάνω, όλες και όλοι τα αισθανόμαστε. Ύστερα από έναν καλό ύπνο είμαστε ξεκούραστοι ευδιάθετοι με καθαρό μυαλό και ενέργεια. Ενώ όμως γνωρίζουμε εμπειρικά την βαρύνουσα σημασία του ύπνου η αλήθεια είναι ότι αρκετοί και αρκετές δεν του δίνουμε την πρέπουσα σημασία.

Παρακάτω θα πούμε κάποια βασικά πράγματα που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας.

  • Κλείστε οποιαδήποτε οθόνη ηλεκτρονικής συσκευής 30 λεπτά πριν ξαπλώσετε. Δυστυχώς τα πολυαγαπημένα μας smartphones λόγω της μπλε ακτινοβολίας τους μειώνουν την φυσική έκκριση της χαλαρωτικής ορμόνης μελατονίνης που εκκρίνεται τις βραδινές ώρες.
  • Δημιουργείστε μια πολύ συγκεκριμένη ρουτίνα πριν τον ύπνο. Αυτό είναι από τα πιο αποτελεσματικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Οι άνθρωποι όπως πολύ καλά ξέρουμε είναι ζώα της συνηθείας. Μισή ώρα πρίν κοιμηθείτε δημιουργήστε και ακολουθείστε πιστά μια συγκεκριμένη ρουτίνα πχ. Φορέστε συγκεκριμένα άνετα ρούχα η πιτζάμες, μεταφερθείτε σε ένα δωμάτιο με ησυχία και κάντε ασκήσεις αναπνοής για 2 μόλις λεπτά, πλύνετε τα δόντια σας, ξαπλώστε και διαβάστε για λίγο ένα βιβλίο. Στην αρχή δεν θα δείτε κάποια διαφορά όμως αυτό που κάνετε είναι να συνδέετε υποσυνείδητα αυτή την ρουτίνα με την έλευση του ύπνου. Έτσι μετά από κάποιες μέρες θα μπορείτε και χαλαρώνετε και να κοιμάστε πιο εύκολα
  • Μην διαβάζεται οποιοδήποτε βιβλίο. Διαβάστε λογοτεχνία. Διαβάζοντας αυτό το είδος ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί το κομμάτι της φαντασίας πολύ περισσότερο, μειώνοντας τα κέντρα λογικής και επίλυσης προβλημάτων που χρησιμοποιούνται την υπόλοιπη μέρα.
  • Δημιουργείστε έναν χώρο χωρίς περιττά πράγματα και περισπασμούς. Λυτή διακόσμηση και λίγα αντικείμενα μειώνουν τα οπτικά ερεθίσματα και ξεκουράζουν.
  • Τέλος η γυμναστική μέσα στην μέρα (όχι πριν τον ύπνο) έρευνες αποδεικνύουν ότι κάνει σημαντική διαφορά.

Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα για έναν ποιοτικό και ξεκούραστο ύπνο. Επίσης ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα μεταλονίνης ή βαλεριάνας μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσουμε γρηγορότερα και να μπούμε σε διαδικασία ύπνου. Μην παραμελείτε μια από τις πιο σημαντικές βιολογικές διαδικασίες, τόσο για το πνεύμα όσο και για το σώμα!