ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Πως να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα του στρεπτόκοκκου

Πως να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα του στρεπτόκοκκου
Τι είναι ο στρεπτόκοκκος Α ;
Ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Α είναι ο πιο κοινός τύπος στρεπτόκοκκου που προκαλεί λοιμώξεις στον άνθρωπο. Πολλές και πολλοί από εμάς είμαστε φορείς, δηλαδή φέρουμε στο λαιμό και στο δέρμα μας το βακτήριο χωρίς να εμφανίζουμε συμπτώματα λοίμωξης που προκαλεί. Ωστόσο, το συγκεκριμένο παθογόνο μπορεί να προκαλέσει σε ορισμένες περιπτώσεις λοίμωξη, ήπια ή  και πιο σοβαρή. Ο συγκεκριμένος παθογόνος παράγοντας είναι υπεύθυνος για λοιμώξεις όπως φαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα, οστρακιά, μολυσματικό κηρίο (βακτηριακή λοίμωξη της επιφάνειας του δέρματος), ενδοκαρδίτιδα και κυτταρίτιδα (λοίμωξη του δέρματος). Αξίζει να σημειωθεί πως η φαρυγγίτιδα του στρεπτόκοκκου, είναι πιο συχνή στα παιδιά από ό,τι στους ενήλικες. Είναι πιο συνηθισμένη στα παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών ενώ είναι πολύ σπάνια σε παιδιά νεότερα των 3 ετών.

Μετάδοση Στρεπτόκοκκου
 Ο κύριος τρόπος μετάδοσης γίνεται μέσω της επαφής με σταγονίδια από το στόμα ή τη μύτη ενός μολυσμένου ατόμου, παρόμοια με τον κορονοϊό. Επίσης, μπορεί να μεταδοθεί μέσω της επαφής με μολυσμένες επιφάνειες ή αντικείμενα όπου ο στρεπτόκοκκος μπορεί να επιβιώσει για αρκετές ώρες.
 
Συμπτώματα Στρεπτόκοκκου
Τα σημάδια και τα συμπτώματα της λοίμωξης από στρεπτόκοκκο τύπου Α περιλαμβάνουν:

  1. Πόνος στο λαιμό που εμφανίζεται ξαφνικά
  2. Δυσκολία στην κατάποση
  3. Πρησμένες αμυγδαλές με έντονο κόκκινο χρώμα και πιθανά με πύον
  4. Πρησμένοι και ευαίσθητοι λεμφαδένες
  5. Πυρετός
  6. Πονοκέφαλος
  7. Πόνος στο σώμα
  8. Εμετός, ναυτία και κοιλιακός πόνος


Πώς γίνεται η διάγνωση;
Strep-test
Είναι ένα γρήγορο και απλό τεστ με επίχρισμα από το φάρυγγα. Παρόμοιο με αυτό του κορονοϊού και μπορείτε να το προμηθευτείτε εδώ:  
Καλλιέργεια φαρυγγικοαμυγδαλικού επιχρίσματος
Το συγκεκριμένο τεστ γίνεται σε μικροβιολογικά εργαστήρια και το αποτέλεσμα του δεν δείχνει μόνο την ύπαρξη ή όχι του βακτηρίου στον ασθενή, αλλά και την ανθεκτικότητά του σε συγκεκριμένα αντιβιοτικά.

Αντιμετώπιση Στρεπτόκοκκου
Η κύρια αντιμετώπισή του στρεπτόκοκκου γίνεται με αντιβιοτικά. Αφού συνταγογραφηθούν από το θεράποντα ιατρό τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τα βακτήρια που προκαλούν τη λοίμωξη. Η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, συνήθως εντός 24 ωρών από την έναρξη των συμπτωμάτων συνήθως με αντιβιοτικά που περιέχουν πενικιλίνη, αμπικιλλίνη, ή αμοηυκιλλίνη. Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να ολοκληρωθεί η θεραπεία με το αντιβιοτικό φάρμακο η οποία συνήθως διαρκεί  10 ημέρες και να μην διακοπεί μόλις περάσουν τα συμπτώματα. Έτσι θα αποφύγουμε την επανεμφάνισή ανθεκτικού στελέχους στρεπτόκοκκου στο αντιβιοτικό που χορηγήθηκε.

Πως θα ανακουφιστώ από τα συμπτώματα του στρεπτόκοκκου;

  1. Χρήση αντιφλεγμονώδους για την ανακούφιση από τον πόνο και τον πυρετό
  2. Γαργάρες με αλατόνερο
  3. Πολλή ξεκούραση
  4. Ενυδάτωση πίνοντας πολύ νερό
  5. Ζεστό ρόφημα με τζίντζερ, μέλι και κουρκουμά

Τέλος προϊόντα που μπορούν ανακουφίσουν από τα συμπτώματα του στρεπτόκοκκου είναι:  
-12%
33 Πόντοι
4.24€ 3.70€