ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Συμβουλές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις!

Συμβουλές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις!

Για κάποιες και κάποιους από εμάς αυτή η περίοδος είναι ο προθάλαμος του καλοκαιριού! Περιμένουμε τα πρώτα μπάνια πως και πως και τις καλοκαιρινές εξορμήσεις. Όμως για κάποιους άλλους, αυτή είναι μια περίοδος όπου το άγχος όλο και αυξάνεται αφού βρίσκονται στην τελική ευθεία πριν….τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ακόμα και σε εμάς που έχουμε αφήσει πίσω αυτή την περίοδο προ πολλού, αυτές οι λέξεις ηχούν σχεδόν τρομακτικά στα αφτιά μας! Έτσι λοιπόν, εμείς στο U Pharm, νιώθουμε χρέος να συμβουλέψουμε κάπως διαφορετικά τα παιδιά που βρίσκονται μπροστά σε αυτή την απαιτητική δοκιμασία. Βέβαια, πάντα με τον δικό μας τρόπο και από την δική μας πλευρά. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή φόρμα για να αποδώσουμε σε έντονες πνευματικές καταστάσεις.

Ύπνος

Θα αρχίσουμε με ένα στρατηγικό σημείο το οποίο είναι καίριο. Ο ύπνος. Οι 7 με 8 ώρες καθημερινού ποιοτικού ύπνου δεν είναι πολυτέλεια αλλά πραγματική ανάγκη. Η πνευματική δοκιμασία που περνάνε τα παιδιά αυτές τις μέρες είναι πολύ κουραστική. Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε το σημαντικότερο. Μια από τις πιο σημαντικές διεργασίες που συμβαίνει στον βαθύ ύπνο είναι η απορρόφηση πληροφοριών που έχουμε μαζέψει μέσα στην μέρα, η τακτοποίησή τους και εν τέλει η δημιουργία μνήμης. Η διαδικασία του ύπνου είναι η μόνη διαδικασία που λειτουργεί για την αφομοίωση των πληροφοριών. Περιττό να πούμε πόσο σημαντικό είναι.

Διατροφή

Δεν θα πλατειάσουμε καθώς αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε τις κορυφαίες τροφές για την εγκεφαλική λειτουργία σε παλαιότερό μας άρθρο εδώ. Θα αρκεστούμε όμως να πούμε τα εξής. Ο εγκέφαλος είναι ένα όργανο που καταναλώνει εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Πόσο μεγάλες; Ενώ καταλαμβάνει το 2% του σώματος, χρειάζεται το 20% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων. Τις τελευταίες μέρες (και οπωσδήποτε το τελευταίο βράδυ πριν κάποιο μάθημα) φροντίστε να καταναλώσετε φαγητά πλούσια σε ποιοτικές θερμίδες. Μακαρόνια ή ρύζι, ω3/ω6 λιπαρά θα ήταν καλό να υπάρχουν στα περισσότερα γεύματα εκείνης της εβδομάδας. Τέλος ένα εξειδικευμένο φυτικό συμπλήρωμα βοηθά πολύ να είστε σίγουροι ότι καλύψατε όλες τις ανάγκες μια τέτοιας περιόδου. Μηχανή χωρίς βενζίνη δεν πάει πουθενά όσα άλογα και να είναι!

Άσκηση

Πέρα από τις ασκήσεις μαθηματικών ή αρχαίων η σωματική εκγύμναση είναι ένα εξίσου σημαντικό σημείο με τα δύο προηγούμενα. Αυτό επιτυγχάνεται με άμεσο και έμμεσο τρόπο. Η άσκηση βοηθά στην δημιουργία ισχυρότερης μνήμης και στην ενδυνάμωση πνευματικών δεξιοτήτων αφού μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη, μειώνει τις φλεγμονές και εκκρίνει αυξητικούς παράγοντες – ουσίες, δηλαδή, που επάγουν την δημιουργία εγκεφαλικών κυττάρων και την δημιουργία αγγείων για την καλύτερη αιμάτωση του οργάνου. H πιο απλή άσκηση με την μεγαλύτερη επιστημονική βιβλιογραφία; Το ταπεινό περπάτημα! Τέλος, σαν να ήταν σκηνοθετημένο, η άσκηση βοηθά το πρώτο μας στοιχείο, τον ύπνο, αυξάνοντας σε ευθεία αναλογία την ποιότητά του!

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να βομβαρδίζουμε γονείς και παιδιά με τόσες και ακόμα περισσότερες συμβουλές. Νομίζουμε όμως ότι το ρητό «Less is more» (Τα λιγότερα είναι περισσότερα) είναι απολύτως σωστό στην συγκεκριμένη περίπτωση. Εμείς θέλαμε να απομονώσουμε τους σημαντικότερους τομείς που μπορούν να βοηθήσουν. Είναι μια σύντομη και δύσκολη περίοδος τόσο για το παιδί, όσο και για την οικογένεια. Υπομονή και καλή δύναμη σε όλες και σε όλους!