ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Τα αυγουστιάτικα πανηγύρια….κάνουν καλό!

Τα αυγουστιάτικα πανηγύρια….κάνουν καλό!

Μια που μπήκε ο Αύγουστος, μια που βγαίνουμε σιγά σιγά σε άδεια, αποφασίσαμε να γράψουμε για κάτι το οποίο είναι λίγο έξω από την κλασική θεματολογία μας. Όπως θα έχετε καταλάβει και από τον τίτλο, θα μιλήσουμε για τα πανηγύρια και για μια κύρια ασχολία που επιδιδόμαστε. Όχι το φαγοπότι όμως, σε αυτό θέλουμε λίγο υπευθυνότητα παραπάνω, αλλά για τον χορό! Ως γνωστόν, αυγουστιάτικο πανηγύρι χωρίς χορό, δεν νοείται καν. Ας δούμε λοιπόν τι μπορεί να προσφέρει ο χορός στο σώμα μας και που ξέρετε, μπορεί αυτό το καλοκαίρι να σας χαρίσει ένα χόμπι για όλη την χρονιά!

Ο χορός μπορεί εύκολα να θεωρηθεί μια ολοκληρωμένη μορφή γυμναστικής. Από τους γηραιότερους μέχρι τις νεότερες, αυτή η ασχολία έχει να δώσει κάτι, τόσο σωματικό όσο και πνευματικό. Ας δούμε λοιπόν τις ευεργετικές ιδιότητες του χορού.

Τα πρώτα οφέλη αφορούν το καρδιοαναπνευστικό μας σύστημα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που μετά από λίγη ώρα στην πίστα εμφανίζονται ιδρωμένα πουκάμισα! Ο χορός δεν είναι εύκολη υπόθεση. Έρευνες δείχνουν ότι ο έντονος χορός δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κλασικές αερόβιες ασκήσεις, μιας και οι παλμοί της καρδιάς ανεβαίνουν στα ίδια επίπεδα. Σε αντίθεση με άλλες κλασσικές αερόβιες γυμναστικές, το σώμα μας κατά την διάρκεια του χορού, κινείται σε όλους τους άξονες της κίνησης (εμπρός-πίσω, πλάγια, διαγώνια και πάνω-κάτω) με αποτέλεσμα η εξάσκηση της δύναμης και ταυτόχρονα της ισορροπίας να είναι ένα μεγάλο προτέρημα της συγκεκριμένης ασχολίας.

Όμως τα πλεονεκτήματα του χορού δεν σταματάνε εδώ. Η νευρολογική και πνευματική άσκηση είναι εξίσου εμφανής. Σε αντίθεση με απλές επαναλαμβανόμενες ασκήσεις όπως το τρέξιμο, ο χορός εμπλέκει πολύ περισσότερο τις περίπλοκες διεργασίες του εγκεφάλου. Η συνεργασία των μελών του σώματος για να αποδώσουν περίπλοκες κινήσεις εξασκούν στο μέγιστο την ιδιοδεκτικότητα μας, δηλαδή την αντίληψή της κίνησής μας στον χώρο. Από την εξάσκηση της μνήμης μέχρι την βελτίωση της κιναίσθησης, ο χορός συγκαταλέγεται στις καλύτερες δραστηριότητες, πρώτα πρώτα για τον εγκέφαλό μας. Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλοι αθλητές προπονούνται και στον χορό για να βελτιώσουν τον συντονισμό και την ισορροπία τους στο άθλημά τους.

Έτσι λοιπόν, πάρτε με την σειρά τα πανηγύρια φέτος και μην κάτσετε στην καρέκλα παρά μόνο για να πιείτε ….νερό και να φάτε κάτι….ελαφρύ! Εάν δεν ξέρετε να χορεύετε, δείτε το σαν πρόκληση. Ο ικαριώτικος είναι ευεργετικός για ψυχή και σώμα!