ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Το αντισηπτικό ΔΕΝ είναι πανάκεια

Το αντισηπτικό ΔΕΝ είναι πανάκεια

Η περίοδος της πανδημίας συνεχίζεται και ενώ τα κρούσματα αυξάνονται και εμείς επιστρέφουμε από τις –προσαρμοσμένες στην εποχή- διακοπές μας κάποια πράγματα έχουν παραμείνει σταθερά στην καινούρια καθημερινότητά μας. Ένα από αυτά είναι και το καινούριο αξεσουάρ όλων μας που γέμισε τα ράφια των σούπερ μάρκετ και πια, βρίσκεται στις περισσότερες τσάντες μας. Το αντισηπτικό gel. Καινούριες μάρκες ξεπήδησαν και τα ποσοστά αλκοόλ στα προϊόντα όλο και ανέβαιναν. Όμως παρά το γενικό αίσθημα ότι αλείφοντας λίγο αντισηπτικό έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορονοϊό, η αλήθεια απέχει αρκετά.

Έτσι λοιπόν η πραγματικότητα είναι τόσο διαφορετική που ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας προτείνει το σωστό πλύσιμο χεριών και όταν δεν είναι εφικτό, τότε σαν λύση προτείνει την χρήση αντισηπτικού. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Οι δραστικές ουσίες του κοινού σαπουνιού και του αντισηπτικού είναι διαφορετικές και δρουν διαφορετικά για να καταπολεμήσουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς με αποτέλεσμα, ειδικά κάποια παθογόνα στελέχη, να μην απενεργοποιούνται από την χρήση του αντισηπτικού. Ο δεύτερος και κυριότερος λόγος είναι ότι όλες και όλοι μας χρησιμοποιούμε το αντισηπτικό gel λάθος. Κύριος παράγοντας στην απολύμανση των χεριών μας δεν είναι άλλος από την μηχανική τριβή και την διάρκεια που την ασκούμε.

Στην περίπτωση του συμβατικού σαπουνιού τρίβουμε τα χέρια μας μεταξύ τους με το προϊόν και τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό, κάτι που δεν συμβαίνει με το αντισηπτικό. Εκεί, τις περισσότερες φορές, βάζουμε μια ποσότητα την αλείφουμε και περιμένουμε να στεγνώσει πιστεύοντας πως το οινόπνευμα θα κάνει την δουλεία του. Όμως δεν είναι έτσι. Ο σωστός τρόπος χρήσης του αντισηπτικού είναι ο εξής:

  • Τοποθετήστε μια ποσότητα αντισηπτικού περίπου στο μέγεθος ενός αμύγδαλου (εάν το αντισηπτικό έχει περιεκτικότητα σε αιθανόλη κάτω του 60% χρειάζεται περισσότερη ποσότητα) .
  • Αλείψτε τα χέρια σας και φροντίστε το προϊόν να απλωθεί σε όλες τις περιοχές συμπεριλαμβανομένου το πάνω μέρος τον χεριών και ανάμεσα στα δάχτυλα
  • Τρίψτε τα χέρια σας μεταξύ τους μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το προϊόν. ΜΗΝ το αφήνεται απλώς να στεγνώσει.

Μόνο με τον παραπάνω τρόπο το αντισηπτικό θα επιτελέσει το σκοπό του, ειδάλλως θα έχουμε ένα ψευδές αίσθημα καθαριότητας. Επιπλέον, όταν τα χέρια μας είναι εμφανώς λερωμένα τότε το αντισηπτικό δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα, θα χρειαστεί σίγουρα να τα πλύνουμε.

Εν ολίγοις, σκεφτείτε το αντισηπτικό ως ένα σαπούνι χωρίς νερό. Όχι σαν την πανάκεια για την υγιεινή των χεριών μας. Τέλος, άλλος ένας λόγος για να προτιμήσετε το νερό από το αντισηπτικό gel είναι διότι η εκτεταμένη χρήση του μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργία ανθεκτικών στελεχών κάτι που ,είμαι σίγουρος, απευχόμαστε την περίοδο που διανύουμε!