ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Το υγιές μαύρισμα σε 4+1 βήματα!

Το υγιές μαύρισμα σε 4+1 βήματα!

Η ηλιοθεραπεία του καλοκαιριού είναι ένα “σπορ” όπου όλοι λίγο πολύ ασκούμε. Οι κανόνες εκ πρώτης όψεως… απλοί και ο απαραίτητος εξοπλισμός ελάχιστος. Τα αποτελέσματά του όμως τα δείχνουμε με υπερηφάνεια στους συναδέλφους μας όταν γυρίσουμε από την άδειά μας! Ποιός όμως είναι ο καλύτερος συμπαίχτης μας και πώς θα κερδίσουμε και φέτος αυτό το παιχνίδι;

Ο καλύτερος συμπαίχτης μας δεν είναι άλλος από την μελανίνη. Η μελανίνη είναι μια χρωστική ουσία που εκκρίνεται κατά κύριο λόγο στο δέρμα μας από τα μελανινοκύτταρα. Οι δύο βασικοί τύποι της είναι η φαιομελανίνη (κόκκινο χρώμα) και η ευμελανίνη (καστανό χρώμα). Η μελανίνη στην περίπτωση της ηλιοθεραπείας εκκρίνεται ως προστασία του οργανισμού μας από την έκθεση του δέρματος στον καλοκαιρινό ήλιο, προσδίδοντάς μας αυτό το λαμπερό καφέ χρώμα. Οι επαγγελματίες του συγκεκριμένου σπορ γνωρίζουν ότι υπάρχουν μυστικά και στρατηγικές για ένα υγιές και λαμπερό μαύρισμα. Πάμε να δούμε λοιπόν τα 5 βασικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε ένα αξιοζήλευτο μαύρισμα χωρίς να καταστρέψετε το δέρμα σας!

1) Απολέπιση & βαθύς καθαρισμός

Πριν την έναρξη της περιόδου μαυρίσματός σας ή καλύτερα πριν τις ημέρες τον διακοπών θα πρέπει να κάνετε μια απολέπιση ή έναν βαθύ καθαρισμό στο σώμα σας με σκοπό την απομάκρυνση του νεκρού δέρματος των συσσωρευμένων ρύπων από την ατμόσφαιρα και το άνοιγμα των πόρων του δέρματος. Έτσι φέρνετε στην επιφάνεια υγιή νέο και καθαρό δερματικό ιστό ο οποίος δεν έχει καταπονηθεί.

2) Αφήστε το σώμα σας να συνηθίσει

Πολλές φορές μας πιάνει μια βιασύνη να δούμε αποτελέσματα γρήγορα στο σώμα μας. Το μαύρισμα δεν αποτελεί εξαίρεση αφού ο οργανισμός μας πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να αντιδράσει στα νέα ερεθίσματα. Για να γίνει ομαλά αυτό, ο χρόνος της έκθεσης στον ήλιο θα πρέπει να αυξάνεται σταδιακά. Αυτό δίνει χρόνο στο δέρμα να προσαρμοστεί και να ενεργοποιήσει ( να επάγει) τους μηχανισμούς παραγωγής μελανίνης. Δεν έχει κανένα νόημα, τις πρώτες μέρες, να βρισκόμαστε κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο για πολλές ώρες πιστεύοντας ότι θα μαυρίσουμε γρηγορότερα.

3) Φορέστε αντιηλιακό

Αντίθετα με την κοινή γνώμη και τους “γκουρού” του μαυρίσματος, φορώντας αντιηλιακό μπορούμε να μαυρίσουμε! Η σωστή εφαρμογή ενός σωστού αντιηλιακού επιμηκύνει το χρόνο της ηλιοθεραπείας μας χωρίς να προκαλούμε ζημιά στο δέρμα μας. Προτιμάμε ένα αντιηλιακό προϊόν με μεσαίο δείκτη SPF, το οποίο μας προστατεύει από την UVB (υπεριώδη) ακτινοβολία αλλά θέλουμε να είναι και αντιηλιακό το οποίο προστατεύει και από την UVA ακτινοβολία οπότε ψάχνουμε ένα προϊόν το οποίο λέει ξεκάθαρα ότι προστατεύει και από τα δύο είδη. Να έχουμε στο μυαλό μας ότι κλίμακα προστασίας για την UVA ακτινοβολία δεν υπάρχει.

4) Η σκιά δεν είναι εχθρός του μαυρίσματος

Σχεδόν σε όλα τα θέματα που αφορούν το σώμα μας το moto “όσο περισσότερο τόσο καλύτερα” δεν είναι ο σωστός οδηγός. Όλες οι βιολογικές διεργασίες μας λειτουργούν ως απάντηση στα διάφορα ερεθίσματα του περιβάλλοντος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το ερέθισμα είναι η ηλιακή ακτινοβολία και η απάντηση η έκκριση μελανίνης. Οποιαδήποτε απάντηση, έτσι και η παραγωγή μελανίνης φτάνει σε μια κορύφωση. Στην περίπτωσή μας η κορύφωση έρχεται ύστερα από έκθεση 2-3 ωρών στον καλοκαιρινό ήλιο. Στο πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος το σώμα μας δεν παράγει περισσότερη χρωστική και θα ήταν απαραίτητο να ψάξουμε ένα σκιερό μέρος. Θα ήταν πιο έξυπνο η έκθεση μας στην ακτινοβολία να γινόταν τμηματικά, πχ 1 ώρα στον ήλιο 30’ στην σκιά ή 1 ώρα στον ήλιο 1 στην σκιά. Έτσι το σώμα μας δέχεται την απαραίτητη ποσότητα εξωτερικού ερεθίσματος για να αντιδράσει αλλά δεν καταπονείται σε βαθμό καταστροφής του ιστού (κάψιμο).

Σε αυτά τα 4 βήματα έρχεται το τελευταίο βήμα της στρατηγικής μας, το οποίο δεν μπορεί να είναι άλλο από την… ενυδάτωση. Η κατανάλωση νερού κατά την διάρκεια του “σπορ” της ηλιοθεραπείας μας είναι απαραίτητη αφού παρέχει την απαραίτητη υγρασία στον ιστό να κρατηθεί ελαστικός και να μην αφυδατωθεί κάτω από τις υψηλές θερμοκρασίες. Αφού… πάμε στα αποδυτήρια μετά από μια καλή μέρα στην παραλία μια ενυδατική κρέμα είναι το κερασάκι στην τούρτα καθώς θα κάνει το δέρμα μας λαμπερό και απαλό με αποτέλεσμα το μαύρισμα να φαίνεται απαλό και γυαλιστερό κάνοντας την πραγματική διαφορά!